- موجودی: موجود
- مدل: 182515 - 18/3
- وزن: 0.20kg
دکتر عباس حری
نویسنده: شیوا حریری
ناشر: دیبایه - آناهید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 128
اندازه کتاب: جیبی لب برگشته - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ جلد کتاب خاک گرفتگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
استاد برجسته کتابداری و اطلاع رسانی
باید نسل جوان را از طریق برنامهریزیهای منسجم در امر ترویج علم، به تولیدکنندگان آینده علم تبدیل کرد چراکه رابطه ترویج علم و تولید علم، خطی نیست، بلکه یک چرخه را طی میکند. اهمیت دیگر ترویج علم، ایجاد وحدت میان علوم مختلف است.
عباس حری در ۱۵ اسفند ۱۳۱۵خورشیدی در مشهد دیده به جهان گشود. وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همان شهر گذراند و سه سال اول دبیرستان را که تمام کرد، وارد دانشسرای مقدماتی شد تا برای شغل معلمی آماده شود. در دوره تحصیل در دانشسرای مقدماتی بود که نسبت به کار نوشتن همت گماشت. روزنامه دیواری راه اندازی کرد که فاصله انتشار آن هر۲ هفته یک بار بود و کتابچه خاطرات سفر علمی به خطه شمال از نخستینهای این فعالیت وی به شمار میرود در همین دوره بود که به کانون نشر حقایق اسلامی پیوست که اداره آن را محمدتقی شریعتی پدر علی شریعتی بر عهده داشت.
پس از پایان دوره دانشسرا به روستایی دور دست اعزام شد تا به حرفه معلمی بپردازد، وی دوره آموزگاری خود را در یکی از روستاهای کاشمر در جنوب خراسان آغاز کرد. پس از ۲ سال آموزگاری در آن روستا به کاشمر منتقل شد و هفت سال نیز در آن جا خدمت کرد. او در آن دوره به فراگیری زبان انگلیسی نیز پرداخت.
این نظریه پرداز موفق چند رویکرد را در راستای بهبود روش تدریس کتابداری به کار برد از جمله این رویکردهای بسیار تاثیرگذار می توان به تکیه آموزش کتابداری بر مفهوم خدمت و اهمیت و ضرورت توجه به مراجعان، توجه بیشتر به مبانی نظری رشته کتابداری و اطلاعرسانی، تغییر تدریجی سیر پایاننامهها از لحاظ موضوعی و روش کار از تدوین کتابشناسی به پیمایش وضعیت کتابخانهها و بررسی چگونگی خدمات، گنجاندن دوره کارشناسی کتابداری و اطلاعرسانی در برنامههای آموزشی که تا آن زمان در مقطع کارشناسی ارشد منحصر بود، کمک و همکاری در راهاندازی دوره دکتری کتابداری و اطلاعرسانی در دانشگاه تهران، دانشگاه آزاد، دانشگاه شیراز و دانشگاههای دیگر اشاره کرد.
از مهمترین آثار تالیفی این استاد نامدار باید به شیوه بهرهگیری از کتابخانه، آیینگزارش نویسی، مروری بر اطلاعات و اطلاعرسانی، آیین نگارش علمی، اطلاعرسانی، نظامها و فرآیندها، اطلاعرسانی: نگرشها و پژوهشها، توسعه نظام ملی کتابخانههای عمومی ایران با همکاری جعفر مهرداد، کسانی که جامعه را میسازند و شیوههای استناد در نگارشهای علمی اشاره کرد، همچنین از مهم ترین کارهای ترجمه وی می توان از راهنمای تهیه و گسترش اصطلاحنامه یک زبانه، اصطلاحنامه فرهنگ، ارتباطات و اطلاعات و اصطلاحنامه بین المللی و توسعه فرهنگی یونسکو نام برد.حری علاوه بر کتابها و مقالههای پرشماری که نوشت یا ترجمه کرد در آمادهسازی چند دانشنامه چون فرهنگنامه کودکان و نوجوانان، دایره المعارف کتابداری و اطلاعرسانی و دانشنامه مکگروهیل نقش مهمی داشت.