- موجودی: موجود
- مدل: 201106 - 66/3
- وزن: 0.20kg
دکارت و فلسفه ذهن
نویسنده: جان کاتینگ هم
مترجم: اکبر معصوم بیگی
ناشر: آگه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 71
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ لبه کتاب سائیدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
رنه دکارت را از بینان گذاران عقل گرائی،مدرنیته و فلسفه مدرن می دانند و کتاب «دکارت و فلسفه ذهن» نوشته جان کاتینگهم،که برگردان فارسی آن با ترجمه روان علی اکبر معصوم بیگی منتشر شده است،در سه فصل خود تصویری فشرده،گویا و جامع از زندگی و افکار دکارت به دست می دهد.
آنچه برای متافیزیک دکارت جنبة محوری دارد، تمایز میان ذهن و تن است. یکی از ناسازههای بزرگ پژوهش فلسفی دکارت آن است که با همة هوش و توانی که صرف آن کرده است تا ثابت کند که ذهن و تن دو جوهر متمایز و از دو سو مستقلاند، بخش بزرگی از واپسین دهة عمر خود را صرف تاکید بر وابستگی دوسویة آنها میکند؛ وابستگی دوسویهای که چنان نزدیک و تنگاتنگ است که در حکم چیزی است که او آن را «اتحاد جوهری واقعی» مینامد.
موضوع اصلی این کتاب تمایز میان ذهن و تن است و نگارنده در این کتاب، در آثار متاخر فراموششده فیلسوف فرانسوی اشارات برانگیزنده و خیرهکنندهای در این باره مییابد و بیان میکند که چگونه میتوان بر موانع، لغزشگاهها و راهبندها چیرگی یافت و راهحلهایی برای مشکلات امروز پیدا کرد. عنوانهای برخی از مطالب مطرحشده در کتاب عبارتاند از: انقلاب دکارت، شک نظاممندانه و سرشت خویشتن، دریانت روشن و متمایز و امکان منطقی ذهنهای فارغ از تن، تقسیمناپذیری آگاهی، مفهومهای نخستین و اتحاد جوهری، و سرشت آدمی و انفعالات.
مولف کتاب استاد فلسفه در دانشگاه ردینگ انگلستان و از مترجمان معتبر آثار دکارت به زبان انگلیسی است.نسخه انگلیسی «دکارت و فلسفه ذهن» در مجموعه «فیلسوفان بزرگ» انتشارات راتلچ منتشر شده است که در کشورهای انگلیسی زبان از شهرت و اعتبار بسیار برخوردار است. در جهان فکری قرون وسطای اروپا شناخت و معرفت بشری و انسان و جهان با معیار و مرجعیت مطلق «ایمان،وحی،روح و متون مقدس» سنجیده شده و عالم موجود و معقول بر این مبانی بنا می شدند.
رنه دکارت از نخستین کسانی بود که عقل خودبنیاد و نقاد آدمی یا ذهن اندیشنده را از حاشیه به مرکز آورد و فاعل شناسائی یا ذهن اندیشنده آدمی را چون جوهری مستقل و خودبنیاد و چون مرجع شناخت و یقیین بر کرسی علم و فلسفه نشاند