- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 177133 - 57/6
- وزن: 0.20kg
دولت اسرائیل
نویسنده: گالینا نیکیتینا
مترجم: ایرج مهدویان
ناشر: پویا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 95
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1352 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ لبه جلد و صفحات ابتدایی کتاب زدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
اگر چه از موجودیت دولت اسرائیل بیست سالی بیش نمی گذرد، معهذا این دولت به قدر کافی توانسته که نظر مورخین و جامعه شناسان جدید غرب را به خویشتن جلب نماید. در واقع مسائلی چون اسرائیل امروز و تکامل آن و نیز مسائلی نظیر اقتصاد، دستگاه دولتی، سیستم قانون گذاری، سیاست داخلی و خارجی آن و نیز صهیونیسم و مذهب، مهاجرت یهودیان، منازعات اعراب و اسرائیل و نظایر آنها چه در خود اسرائیل و چه در کشورهای دیگر، نظر محققین بسیاری را جلب کرده است.
لیکن در حقیقت به استثنای آن محققین انگشت شماری که این موضوع را به درستی ارزیابی نموده، کم و بیش به نقطه نظر انتقادی به سیمای ساختمان تاریخی، سیاسی و اقتصادی این کشور نگریسته اند. هدف دولت انگلستان از طرح اعلامیه بالفورد در ۱۹۱۷ و حمایت از یهودیان آن بود که نظر مساعد همه ی یهودیانی را که در سراسر کشورهای متفق می زیستند ، به خصوص بانکداران و از جمله بانکداران آمریکا ، را به نفع متفقین به جنگ جلب نماید، زیرا دولت های متفق تقریباً تمام طلاهای خود را صرف جنگ نموده بودند و حال جهت پرداخت های هنگفتی که در قبال دولت آمریکا به عهده گرفته بودند، چشم به ذخایر عظیم بانک ها و سرمایه های یهودیان آن دوخته بودند، به خصوص که چون جنگ در حال اتمام بود، امکان داشت که آمریکا بابت کمک های خود تقاضاهای بیشتری نموده و بدین ترتیب بریتانیا از همان موقع فکر می کرد که حتی برای روز مبادا هم که شده بهتر است در مقابل این حریف جدید پشت جبهه ی خود را در خاورمیانه تقویت نماید.
هدف اصلی عبارت از این بود که از لحاظ سیاسی به جای کادرهای اداری ترک که می باید از آنجا رانده می شدند، کادرهایی اروپایی تحت تسلط دول امپریالیستی و نه تحت تسلط مردم یهودی در آنجا مستقر گردند. حقیقت این است که در خاورمیانه نفت فوران کرده بود و این از هر چیزی برای انگلستان مهمتر بود و علاوه بر آن با ایجاد یک مستعمره ی جدید یعنی اسرائیل، انگلستان می توانست مستعمرات دیگر را حفظ نماید.»
آمریکا و محافل حاکمه ی آن با نزدیک شدن انتخابات سال ۱۹۴۴به آراء نسبتاً مهم یهودیان چشم داشتند. غول بورژوازی یهود در ایالات متحده از نفوذ سیاسی فراوان برخوردار بوده و هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا رسماً وعده میدادند که تمام خواست ها و مقاصد صهیونیسم بین الملل و صهیونیسم بورژوازی را در نظر خواهند گرفت. بنابراین چه از نظر سیاست خارجی و چه از نظر سیاست داخلی خاورمیانه به نقطه تلاقی و اتحاد جمیع محافل حاکمه ی ایالات متحده تبدیل می گردید و در همین اثنا است که بورژوازی صهیونیست صراحتاً تصمیم میگیرد که از حیطه ی حمایت انگلستان به جلب حمایت آمریکا تغییر جهت دهد.