- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 23799
- وزن: 0.30kg
دنباله تاریخ طبری
نویسنده: عریب بن سعد قربطی
مترجم: ابوالقاسم پاینده
ناشر: اساطیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 184
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1365 - دوره چاپ: 3
کد کتاب: 114362
کمیاب یا دست دوم - کیفیت : در حد نو
مروری بر کتاب
دنباله تاریخ طبری ؛در واقع یکی از دنباله هایی است که بر تاریخ طبری نوشته شده و مترجم محترم زنده یاد ابوالقاسم پاینده «صله تاریخ الطبری» از عریب بن سعد قرطبی را انتخاب کرده و نام «دنباله تاریخ طبری» بر آن نهاده و که شامل حادثات پس از طبری تا به سال سیصد و بیستم و آغاز خلافت القاهر بالله است.
مطالب کتاب «تاریخ طبری» به طور اختصار چنین است:
در آغاز به موضوع پیدایش، آدم و حوا، ابراهیم و فرزندانش، ایوب، شعیب، یعقوب، یوسف و قصه خضر و موسی و حوادثی که برای موسی و قوم بنی اسرائیل گذشته است می پردازد که بیشتر حالت افسانه و داستان دارد.
در جلد دوم از پادشاهان پارسی بابل پس از منوچهر میگوید و در طول کتاب از پادشاهان دیگر ایران نیز نام می برد. از حکایت داود، سلیمان، شاهان اشکانی و اصحاب کهف و در ادامه به شاهان ساسانی می رسد و تولد پیامبر اسلام.
در سومین مجلد از نسب پیامبر و اجداد وی و ازدواج پیمبر و پس از هجرت دیگر سال به سال حوادث را بیان می کند. از جنگ بدر، بنی قینقاع و دیگر غزوات تا سال هشتم هجری سخن می گوید.
مطالب جلد چهارم از سال نهم هجرت آغاز می شود و به ذکر: حج، همسران، غلامان، ازدواج با عایشه، اسبان کنیزان، دبیران، استران و دیگر داراییهای پیامبر می پردازد. از حکایت سقیفه پس از وفات پیغمبر و ارتداد قبایل عرب پس از آن و جنگهای خونین رده برای بازگرداندن اعراب به اسلام توسط خالد بن ولید، از خلافت ابوبکر و عمر بن خطاب تا پایان سال سیزدهم هجرت تاریخ را نقل می کند.
حوادث سال چهاردهم تا سی و دوم که در آن یورش به ایران، روم و مصر، قتل و غارت در این کشورها و غنیمت گرفتن اموال و به اسارت بردن زنان و بچگان، کشته شدن خلیفه دوم توسط یک ایرانی و به خلافت رسیدن عثمان را در جلد پنجم می خوانیم.دوران خلافت عثمان بن عفان و علی بن ابی طالب در جلد ششم آمده است.
در جلد هفتم به حوادث سالهای مابین چهل و یکم تا شصت و پنجم پرداخته می شود که سالهای خلافت معاویه و در پی آن حوادث کربلاست تا قیام مختار.ادامه قیام مختار و تا اتفاقات سال هشتاد و چهارم را می توانیم در جلد هشتم ببینیم. حوادث سالهای هشتاد و پنجم تا یکصد و هجدهم در جلد نهم آمده که فتح سرزمینهای شمال ایران و پایان کار خلافت بنی امیه از جمله اتفاقات این دوره است.قیام ابومسلم و حوادث تا سال صد و سی و دوم مطالب جلد دهم را تشکیل می دهد.
در جلد یازدهم خبر کشته شدن ابومسلم، خیزش سنباد و بقیه حوادث تا وفات ابوجعفر منصور به سال صد و پنجاه و هشتم نگاشته شده است.
دوره خلافت مهدی، هادی، هارون الرشید، محمد امین و عبدالله مأمون در جلد دوازدهم آمده.از حوادث قابل توجه در جلد سیزدهم خبر قیام بابک خرمدین آزادی خواه ایرانی و خیانت افشین به وی است. در جلد چهاردهم و پانزدهم به ذکر احوال دیگر خلفای عباسی تا سال سیصد و دوم پرداخته می شود...