- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 167230 - 52/3
- وزن: 0.80kg
دمی با خیام
نویسنده: علی دشتی
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 349
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1381 - دوره چاپ: 5
مروری بر کتاب
این قسمت نخستین طرحی بود که در ذهنم صورت بست و غرض منعکس ساختن شبح خیامی بود که در تصورات خود داشتم. قسمت اول و دوم این نوشته که به روش ساختن سیمای خیام و جستجوی رباعیات او اختصاص یافته است، در حقیقت مقدمه های بود برای رسیدن بدین هدف و خود نمیدانم تا چه اندازه این منظور حاصل شده است.
شاید بیش از دو هزار کتاب و رساله و مقاله درباره خیام نوشته باشند. سپس در ذیل همین گفتار از قول دو تن از محققان معاصر اشاره می کند و می گوید: آقای مجتبی مینوی که درباره ی خیام مطالعات دقیقی دارند عده این مقالات و رسالات را تا سال 1929 میلادی به 1500 بالغ می دانند (فقط در اروپا و امریکای شمالی)" و استاد سعید نفیسی در خطابه ای گفته اند: آنچه تاکنون تحقیق کرده ام خیام 32 بار به زبان انگلیسی- 16 بار به زبان فرانسوی- 11 بار به زبان اردو- 12 بار به زبان آلمانی- 8 بار به زبان عربی- 5 بار به زبان ایتالیایی- 4 بار به زبان ترکی و روسی- 2 بار به زبان دانمارکی و سوئدی و ارمنی ترجمه شده و ترجمه ادوارد فیتز جرالد تا سال 1325 میلادی یکصد و سی و نه مرتبه به چاپ رسیده است.
در همان روزگارانی که بسیاری از ملتهای مدرن امروز زندگی پر از آشوبی را برای آسایش و رسیدن به ساحل نجات می گذراندند و در همان ایامی که مردمان بسیاری از کره خاکی بخاطر نابسامانیهای دینی و فرهنگی بر چهره یکدیگر چنگ می انداختند مردی در نیشابور خراسان ظهور کرد که بانگ انسان گرایی و دم شناسی او سالهاست مردم را به آرامش و احترام به یکدیگر دعوت می کند؛ شخصی بدنیا آمد که انسان را نگین آفرینش می خواند و همه چیز را در خدمت او می خواست.