- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 192698 - 3/2
- وزن: 0.50kg
دل کور
نویسنده: اسماعیل فصیح
ناشر: رز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 410
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1352 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ جلد و لبه صفحات کتاب رد زردی مختصری دارد
مروری بر کتاب
داستان در مورد زندگی یک خانواده بازاری و سنتی در محله قدیمی درخونگاه است . حسن آریان مغازه دار خوش قلبی است که مغازه های زیادی دارد و همچنین فرزندان زیاد .مختار پسر اول از نظر هوشی کند ذهن و بسیار پول پرست و آماده به انجام هر جنایتی است علی پسر دوم از قشر بازاری متنفر و به دنبال اداری شدن است رسول پسر سوم بسیار باهوش و شدیدا خوش قلب و صادق پسر آخر نیز دکتری است که راوی قصه خود و خانواده اش می باشد .
دل کور از آن دست کتابهای است که داستانی تاریخی و مصور را در ذهن شما میآفریند. شما با مستندی نوشتاری روبهرو هستید که راویِ یک زندگی بازاری و سنتی پر فراز و نشیب در یکی از محلههای قدیمی تهران به نام «درخونگاه» است. داستان با مرگ مختار شروع میشود و به صورت هوشمندانهای دوباره با مرگ مختار تمام میشود.
در این میان خواننده حدود سی سال از زندگی خانواده آریان را دنبال میکند. خواننده در کل داستان، مختار را دل کور میداند اما در صفحات پایانی پی میبرد دل کور اصلی صادق آریان است.
صادقی که اتفاقاً همیشه سعی کرده بینا باشد و یا حداقل در میان شخصیتهای داستان، از همه عاقلتر باشد، اما گویی همیشه غافل بوده است. در مجموع شخصیتهای داستان به دو گروه خوب و بد تقسیم میشوند و بسیاری از رفتارهای آنها نیز قابل پیشبینی و حدس است. مثلاً شما از مختار که شخصیت شرور داستان است، نمیتوانی انتظار کار نیک داشته باشی و برعکس.
داستان دل کور، تداعیکننده «سمفونی مردگانِ» عباس معروفی است اما قویتر و لذتبخشتر. اسماعیل فصیح خواننده را با خانوادهای از نوع گسترده و سنتی همراه میکند. خانوادهای که حول محور شرارتهای پسر بزرگشان، مختار، دچار تنشهایی میشوند. در طی تمام سالهایی که در درخونگاه میگذرد، خانواده ارباب حسن و کوکب خانم، خود را وقف بچههایشان میکنند و پس از مرگ ارباب، زندگی بر وفق مراد مختار میچرخد.
در کل داستان حرکت نظاموار خانواده از سنت به مدرنیته را میبینیم. عناصری از زندگی جدید که وارد خانواده آریان نیز میشود. نکته اصلی داستان این است که خانواده آریان با جامعهای که در آن زندگی میکنند، گره خورده و تمام اتفاقات در بستر جامعه و بنا به شرایط جامعه بازنمایی میشود. در حقیقت خانواده آریان، جامعه کوچکی است که در درخونگاه با مهارت به تصویر کشیده شده است. خانوادهایی که اسماعیل فصیح به نمایش گذاشته، بازتابی است از جامعه آن زمان.