دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

دل نوشته ها ؛ گزیده اشعار سهراب سپهری ؛ سلفون

دل نوشته ها

نویسنده: سهراب سپهری
به کوشش : نرگس علی مردانی
ناشر: وزرا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 280
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ : 1

 

مروری بر کتاب

به انضمام زندگینامه و کتابنامه

سهراب سپهری از جمله شعرایی است که شعر نو وی اگر نگوییم بیشتر از دیگران حداقل همسنگ بزرگان شعر نو مورد توجه عموم قرار گرفته است. بی دلیل نیست که اشعار او در افواه مردم کوچه و بازار بصورت تمثیل مورد استفاده قرار می‌گیرد. سادگی و در عین حال پیچیدگی استعاره‌ها و تشبیهات بدیع از ویژگیهای شعر سهراب است.

گرچه در ظاهر اشعار سهراب نوعی بیم، نا امیدی و بیهودگی را منعکس می‌کند اما با تدقیق عمیق تر می‌توان اشعار سهراب را به دو دوره زمانی تقسیم کرد. در دوره اول که همان دوره جوانی شاعر است بین سال‌های ۴۰-۱۳۳۰شمسی نوعی سرخوردگی، یأس، بیم و نقد اجتماعی بن مایه شعر سهراب را تشکیل می‌دهد. اما در دوره دوم یعنی از سال ۵۹-۱۳۴۰ یک نوع نگرش جدید به زندگی که مربوط به دوره پختگی و اندوختن تجارب اوست دیده می‌شود. در دوره دوم یأس و بیم و بیهودگی جای خود را به حس نوع دوستی، خوش بینی و امید به آینده، ترویج سادگی و ساده زیستی و آرامش روحی با الهام از طبیعت می‌دهد.

شاعر می‌کوشد از کشاکش دعواهای سیاسی که شعرای معاصرش درگیر آنند دوری کند و بجای سطح به عمق بپردازد. آرامش روحی ناشی از آشنایی با ادیان شرقی و قریحه ذاتی شاعر که متأثر از پرورش در محیط مذهبی زادگاهش است، به او کمک می‌کند به خلق آثار نو و متمایز با دیگران بپردازد. او ریشه‌های دردهای بشر امروز را بازمی‌شناسد و به نقد حرص، روحیه نا آرام و زیاده‌طلبی انسان‌ها می‌پردازد و آنگاه راه حل خود را ارائه می‌دهد. راه حل سهراب بسیار ساده است. تأکید بر الهام از طبیعت و دستیابی انسان به آرامش روحی او را از تعدی و دست‌اندازی به دیگران باز می‌دارد....

سهراب سپهری یکی از شاعران و نویسندگان بزرگ معاصر ایران بود . قالب شعرش نیمایی و محتوای آن تصویرسازی بود. شعرهای سهراب سپهری آنقدر جایگاه خود را در میان اذهان مردم محکم کرد که به زبان های مختلفی چون انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی و ایتالیایی ترجمه شده اند. سهراب متولد 1307/07/15 در کاشان است. وفاتش در 1 اردیبهشت ماه سال 1359 در بیمارستان پارس تهران به علت ابتلا به بیماری سرطان خون بود. سهراب 1 سال با این بیماری دست و پنجه نرم کرد تا سرانجام در غروبی سرد دار فانی را وداع گفت.

شعر نو فارسی با تمام ویژگی‌ها، مزایا و احیاناً معایبش مخاطبان خاص خود را یافته و جاذبه‌های آن نسل جوان ایران امروز را به رغم تمام نقدها به خود جلب کرده است. شعر نو معاصر همواره با نام شعرایی چون نیما یوشیج، مهدی اخوان ثالث، احمد شاملو، فروغ فرخزاد، ... و بالاخره سهراب سپهری همراه است.

سهراب سپهری از جمله شعرایی است که شعر نو وی اگر نگوییم بیشتر از دیگران حداقل همسنگ بزرگان شعر نو مورد توجه عموم قرار گرفته است. بی دلیل نیست که اشعار او در افواه مردم کوچه و بازار بصورت تمثیل مورد استفاده قرار می‌گیرد. سادگی و در عین حال پیچیدگی استعار ه ها و تشبیهات بدیع از ویژگیهای شعر سهراب است.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات