- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 175255 - 100/6
- وزن: 0.30kg
دفاع از حریم تشیع
نویسنده: ابوالفتوح رازی
مترجم: محمد محمدی
ناشر: قرآن و عترت
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 245
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1354 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ جلد کتاب چسب خوردگی دارد
مروری بر کتاب
روزی انسان میتواند حقیقت را درک نموده و به مبدئی ایمان آورد که برای رسیدن به آن، خود را از هر گونه عصبیت و احساس دور داشته و تنها برای درک واقع از طریق عقل، همت گمارد و در این راه، فکری بر او تحمیل نشود و او را با جبر و اضطراب به این سو و آن سو نکشاند. از منطق و استدالال استفاده نموده و پایه عقائد خود را روی مبانی عقلانی و اصول مسلم قرار دهد، تا بتواند مطلبی را باور کند و اعمال و رفتار خود را روی آن اساس قرار دهد....
ایران در دوره اسلامی در عرصه دانش های گوناگون ترقّی و توسعه فراوان یافت و دانشمندانی بزرگ ظهور پیدا کردند که زندگی شخصی و حیات اجتماعی و آثار علمی و خدمات فرهنگی آنان اعجاب برانگیز و شعف زا و شورانگیز است. هرکدام از دانشمندان مسلمان ایرانی را که در نظر آورید، ابداعات و خلاّقیتهایی داشته که تا ابد، مایه افتخار و مباهات مسلمانان ایرانی است. یکی از اینان ابوالفتوح رازی است که این در مجموعه اطلاعات آثار وی ، آثار درباره او، وابستگان، معاصران، همچنین اطلاعات منابع درباره عصر و زیستگاه او گرد آمده است .
ابوالفتوح را در یک سطر می توان اینگونه تعریف کرد : سلسله جنبان دین پژوهی در حوزه ادبیات و فرهنگ فارسی و در مرزهای شیعه اثنی عشری . او آغازگر جریان تفسیرنگاری فارسی در عرصه شیعه بود و تشیّع مردم ایران در این روزگار مرهون زحمات او است . در آن روزگار که عربیت با خلافت سنّی ممزوج شده بود ، با تلاشهای امثال ابوالفتوح تشیّع با ایرانیت هماهنگ شد . اگر فردوسی را پدر ادبیات فارسی در دوره اسلامی دانسته اند، باید ابوالفتوح را پدر فرهنگ شیعی ایرانیان دانست ؛ زیرا از رهگذر فعّالیت های او بود که مایه های شیرین و دلنشین زبان فارسی در خدمت آموزه های شیعه درآمد .
رساله یوحنا که نام دیگرش منهاج المناهج است، به فارسی و در بطلان مذاهب اربعه و حقانیت مذهب جعفری است. در این رساله که بر نهج کتاب طرائف ابن طاوس تألیف شده، مردی بنام یوحنا که مسیحی بوده به اسلام گرویده است. البته این گروش پس از تحقیق و تفحص در فرق گوناگون اسلامی بوده است؛ و سرانجام به مذهب شیعه دوازده امامی ایمان می آورد.
انتساب: درباره نویسنده اطلاعات چندانی در دسترس نیست، غیر از اینکه گفته اند مسیحی بوده و مسلمان و سپس مستبصر شده است. گاه نام او را یوحنّا بن اسرائیل المصری ثبت کرده اند . رساله یوحنا همچون حسنیه منسوب به ابوالفتوح است و برخی در صحت انتساب آن تردید کرده اند. ریاض العلماء آن را تألیف ابوالفتوح دانسته است. و خوانساری نوشته : ممکن است یوحنا از ابوالفتوح باشد. و در پاورقی آورده که اگر ابوالفتوح چنین اثری داشت، باید شاگردان او از جمله ابن شهرآشوب و منتجب الدین در فهرستهای خود از آن یاد می کردند. به هرحال تنها کسی که با جدّیت یوحنّا را از ابوالفتوح دانسته ، صاحب ریاض العلماء است . محتوا و مضمون آن، داستانی خیالی از زبان فردی نصرانی به نام یوحنّا اسرائیلی مصری است که پس از بررسی چهار مذهب و تفحّص در عقاید آنها به تشیّع گروید.
فهرست
بحث های جالب حسینیه
یوحنای ذمی در جستجوی حقیقت