- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 123134 - 209/4
- وزن: 0.40kg
- JAN: 2
دستور زبان پارتی
نویسنده: حسن رضاییباغ بیدی
ناشر: فرهنگستان زبان و ادب فارسی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 182
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1381 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مصور
این کتاب دربرگیرندهی دستور زبان و ساختار زبان پارتی میباشد. کتاب فوق یک کتاب آموزشی است. زبان پارتی از شاخه زبانهای ایرانی است که خاستگاه آن در مناطق شمال شرقی ایرانزمین است. زبان پارتی در دوران اشکانیان زبان رسمی حکومت ایران بود و پس از سقوط پارتها، ترکیب این زبان و زبان پارسی، زبان دوره ساسانی را تشکیل داد به آن زبان پهلوی میگفتند. پس از اسلام زبان پهلوی در تصادم با زبان عربی، دچار برخی دگرگونی ها شده و به زبان فارسی امروزین تبدیل گردید.
استان پارت بخشی از قلمرو هخامنشیان بود که شمال خراسان و بخش هایی از ترکمنستان کنونی را شامل می شد. پس از سقوط هخامنشیان، پارت تحت تسلط سلوکیان و پس از آن اشکانیان قرار گرفت. زبان پارتی که به نام های پهلوی، پهلوانی و پهلوی اشکانی نیز خوانده می شود، از زبان های ایرانی میانه و در واقع گونه تحول یافته زبان های ایرانی باستان محسوب می شود.
کتاب پیش رو توسط دکتر حسن رضایی باغ بیدی (1345-) استاد گروه فرهنگ و زبانهای باستانی دانشگاه تهران تالیف شده است که پس از مقدمه ای درباره پارت و اشکانیان، زبان پارتی و آثار برجای مانده از این زبان به آواشناسی، اسم، صفت، ضمیر، عدد، قید، پیشوندها و پسوندها، کلمات مرکب، حروف و اصوات و فعل در زبان پارتی پرداخته است.