دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

دستور زبان لارستانی بر مبنای گویش خنجی

دستور زبان لارستانی بر مبنای گویش خنجی

نویسنده: لطفعلی خنجی
ناشر: دانشنامه فارس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 300
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1378 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : نو ؛ مهر دارد ، عطف کتاب ساییدگی مختصری دارد

 

مروری بر کتاب

اين كتاب شامل دستور نسبتاً جامعي از زبان لارستاني است كه در پنج بخش به بررسي گويش‌ها و آواها؛ مبحث اسم‏، صفت، ضمير، قيد؛ مبحث حروف اضافه، حرف ربط، اصوات؛ مبحث فعل؛ مبحث تركيب واژه‌ها، ساختار عبارت و جمله مي‌پردازد و در پايان فهرست الفبايي واژگان لارستاني به كار رفته در كتاب آورده شده است. از ويژگي‌هاي اين كتاب توجه نويسنده به كاستن اصطلاحات ويژه زبان‌شناسان و بعضي از اصطلاحات نامأنوس است كه كتاب را به گروه معيني اختصاص نمي‌دهد.

گوشه‏ ها و جنبه ‏هایی از دستور زبان لارستانی در گذشته تحت بررسی و تدوین قرار گرفته است ، اما تا آنجا که نگارنده از ایران به دور مانده اطلاع دارد ، ساختار کلی و جامع دستوری این زبان تاکنون موضوع کتاب‏ نبوده است ... اما هدف از نگارش این کتاب آن نبوده که‏ تنها برای گروه معینی مفید واقع شود ، از این رو در حد امکان از به کار بردن اصطلاحات ویژه زبان شناسان و بعضی از نوآوری‏هایی که می‏تواند نا مأنوس باشد اجتناب شده است.

ترجمه متون ادبی فارسی به گویش لارستانی برای‏ اولین بار صورت پذیرفته و آغاز خوبی برای پدید آمدن‏ آثاری از این دست است. ترجمه متن ، بسیار روان و یکدست است و نشان از دقت نظر و وسعت اطلاع‏ نویسنده دارد.

کتاب دستور زبان لارستانی را باید کامل‏ترین و جامع‏ترین تحقیق زبان‏شناسی در مورد این گویش‏ دانست ، فراگیر بودن آن به ویژه در «مبحث فعل» همراه‏ با مثال‏های مناسب و بجا و ذکر همه موارد استثنایی در هر بخش بسیار چشمیگر است. اگر دور ماندگی کامل‏ نویسنده از وطن و سرزمین اجدادی‏اش را در نظر داشته‏ باشیم می ‏توان به عظمت و بزرگی کار ایشان بیش از پیش پی برد. این اثر می‏ تواند به عنوان الگوی مناسبی‏ برای تدوین جامع گویش‏ های لارستانی به کار گرفته‏ شود.

بر اساس این طرح دستور زبان گویش خنجی اثر «لطفعلی خنجی» به عنوان کتاب اول«دفتر جامع‏ گویش‏های لارستانی» شناخته شده و دیگر نویسندگان براساس طرح کلی این اثر و با تکیه بر بخش بندی‏های‏ مناسب آن می ‏توانند به دستور زبان گویش گراشی ، اوزی ،بستکی ، لاری ، فیشوری ، فرامرزانی ، بیخه‏ ای‏ بپردازند ، انجام این تحقیق می‏ تواند زمینه لازم برای‏ تدوین جامع گویش لارستانی را فراهم آورد.


فهرست

بخش اول : گویش‌ها و آواها
بخش دوم : مبحث اسم، صفت، ضمیر و قید
بخش سوم : مبحث حروف اضافه، حروف ربط و اصوات
بخش چهارم : مبحث فعل
بخش پنجم : ترکیب واژه‌ها، ساختار عبارت و جمله
فهرست الفبایی واژگان لارستانی به کار رفته در متن، همراه با معانی فارسی

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات