- موجودی: موجود
- مدل: 198355 - 86/1
- وزن: 1.50kg
دسته یک ؛ بازروایی خاطرات شب عملیات
نویسنده: اصغر کاظمی , محمدمهدی عقابی
ناشر: سوره مهر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 882
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 10
کیفیت : درحد نو ، مهر دارد
مروری بر کتاب
مصور
خاطرات 166 : 1364/11/24،جاده فاو - ام القصر
دسته یک، جلد یکم از یک مجموعه ای دو جلدی و حاوی احوال و اقوال افراد یک دسته بیست و نه نفره نظامی است که در شب عملیات به مأموریت اعزام شده و هر کدام سرنوشتی پیدا کرده اند. این کتاب، بخشی از گذشته و آینده این افراد را نیز شامل می شود. اصغر کاظمی؛ محقق از 16 سال پیش سرگرم تهیه آثار، نگارش احوال وتدارک مقدمات این کتاب بوده است. علاقه مندی وی به مسائل نظامی منجر به انتشار کتاب «از لندن تا فاو» شد که بخشی کوچک از خاطرات دوران جبهه خود و دو رزمنده دیگر را در برمی گیرد. این کتاب شامل سه بخش و 16 فصل است.
در هر فصل، داستانی به زبان راوی نقل می شود. نام راوی، رسته و سمت، تاریخ و محل نخستین مصاحبه در ابتدای هر فصل و مستندات فصل که شامل نام و نام خانوادگی، اسناد مکتوب، عکس و اسناد غیر مکتوب، بیوگرافی و در برخی فصل ها مصاحبه با خانواده شهید در پایان فصل ارائه شده است.
« دسته یک » روایات مستندی در16 فصل از یک دسته 29 نفری از لحظه تولد تا امروز است در کتاب می خوانیدکه دسته یک در شب 24 بهمن ماه 1364 در عمق 18 کیلومتری خاک عراق جاده فاو- ام القصر در محاصره ی زرهی دشمن قرار می گیرند و با دشمن درگیر می شوند و در همان لحظات اول تعداد زیادی از افراد آن به شهادت می رسند ، این کتاب حاصل روایات افراد باقی مانده از آن گروه است.
نکته بارز دسته یک کم سن وسال بودن رزمندگان آن است که در کتاب نیز بر آن تاکید شده است. روی جلد کتاب کلمه «بازروایی» آمده و این به معنی بررسی دقیق و موشکافانه از خاطرات شب عملیات والفجر 8 است. رای بازگویی این خاطرات، رزمندگان دسته یک گردان حمزه لشکر 27 محمد رسول الله (ص) را انتخاب کردیم. هدف هم این بود که اکنون و پس از گذشت سالها به این بیاندیشیم که نوجوانان بسیجی با چه انگیزهای به اختیار خود و مشتاقانه پا به راه جانبازی نهادند و به کدام سبب پیرمردان زندگی خود را ترک میگفتند و تن و دل به دریای خطر میزدند؟ از این رو تصمیم گرفته شد که احوال و ماجرای کوچک ترین واحد نظامی رزمنده در یک شب عملیات که مدتی با هم زندگی جمعی داشته و با اعمال و اقوال یکدیگر آشنا بودهاند، گردآوری و ارائه شود تا نسل حاضر و آتی بدانند که هزاران رفته و راه یافته به جبهه و جنگ، از کجا آمدهاند، چه افکاری در سر داشته و چه کردهاند.
شب عملیات در چادر این دسته بودم و حتی دو هفته بعد از عملیات در کنار این بچه ها در اردوگاه به سر میبردم. بعد از جنگ هم به صورت پراکنده این سوژه در ذهنم بود تا این که کار را شروع کردم و چهار سال به طول انجامید. البته این قابلیت بود که به جای دسته یک، دسته دیگری از گردان و لشکر یا یگان دیگری انتخاب شود، ولی باید موضوع را خوب میشناختم تا بتوانم زیر ذرهبین قرار دهم. اگر من این دسته را از لشکر دیگری انتخاب میکردم، کار زمان بیشتری میبرد. من با امکانات و زمینه ذهنی و آشنایی که با این دسته داشتم، کار این همه سال طول کشید.