- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 147919 - 65/2
- وزن: 0.20kg
دستفروش مترو
نویسنده: ناصر تیموری
ناشر: نگاه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 191
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1393 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ مزین به نوشته و امضای نویسنده
مروری بر کتاب
این داستان بلند صدو نود یک صفحه ای، داستانی سر راست ،معاصر، بی ادعا با ساخت آشنا ، زبان ساده وبدون کارکرد افقی وعمودی زبان ، روایت و با قراری که با خواننده می گذارد تا به آخر وفادار باقی میماند . کنش داستانی ،مخصوصا شرایط دستفروشان درمترو،رفافت ها ورقابت ها،همدلی ها وهم پوشانی ها ، واکنش مسئولان ونگهبابان مترو،ماموران شهرداری،ممنوعیت حضوراین گروه از اقشار آسیب پذیرجامعه درمترو،معلولان،کهنسالان وبه ویژه نوجوانان … متن را بسوی نقد جامعه شناختی و بی کاری پنهان نیروی مولد و فاقد تخصص … سوق میدهد .
محمود قربانی دانش آموز متوسط و رو به پایین رشته ریاضی – فیزیک با معدل ده صاحب دیپلم می شود. با آنکه علاقه ی زیادی به ادبیات داستانی و نمایشنامه دارد ، برای امرار معاش ، تن به فروش مسواک ، نقشه جهانگردی ، خمیردندان ، باطری ، هدفون … در مترو می دهد و با خروج از خانه ی پدری برای نوشتن ، با وساطت عمویش کاظم ، در گاراژ باربری “حاج آقا حاملی ” اتاقکی بیست متری ساکن می شود تا دور از اغیار ، فیلم نامه اش را بنویسد.
داستان در سه فصل که فصل دوم شامل سی و نه قسمت است ، نوشته و مدت زمان دوازه سال را پوشش می دهد. در واقع ، داستان از یک مهمانی دوستانه شروع می شود ، درحالی که خانم خانه داستانی را که نوشته می دهد به شوهرش که به علت شکستگی پا درخانه مانده بخواند و نظر بدهد. درحقیقت خواننده با شوهر آن خانم ، داستان را می خواند و درپایان که شروع مهمانی است ، خواننده متوجه می شود که محمود قربانی ، همان مردی ست که پایش شکسته و زن نیز همان خانم مهتاب عاطفی منشی تهیه کننده سینماست که بارها شاهد رد شدن فیلم نامه های محمود قربانی از یک طرف و از طرف دیگر شاهد وسائل و ابزار دستفروشی او در دفتر کار شکیبا تهیه کننده ی بزرگ بوده در زمانی که اجازه ی ملاقات با شکیبا برای او فراهم می شده است.