- موجودی: موجود
- مدل: 201214 - 11/2
- وزن: 0.30kg
دریایی که همیشه توفانی بود ...
نویسنده: محمدرضا اصلانی (همدان)
ناشر: مروارید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 158
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1400 _ 1397 - دوره چاپ: 2 _ 1
مروری بر کتاب
سیری در زندگی و آثار صادق چوبک
در زندگی انسان ممکن است حوادث و اتفاقاتی روی داده باشد که از به یاد آوردن آن رعشه بر اندام او بیندازد.
چگونه می توان این حوادث را برای دیگران تعریف کرد؟ گمان می کنم این ماکسیم گورکی است که گفته بعضی وقتها حقیقت چنان دهشتناک است که نویسنده ناچار می شود چاشنی ای از دروغ بر آن بزند تا مقبول همگان افتد.
صادق چوبک (زاده تیر ۱۲۹۵ بوشهر - درگذشته تیر ۱۳۷۷ برکلی) نویسندهای ایرانی بود که به عنوان یکی از پیشوانداستاننوانویسان ایران در کنار صادق هدایت و بزرگ علوی به شمار میآید. از میان آثار مشهور او میتوان به مجموعه داستان "انتری که لوطی اش مرده بود" و رمانهای "سنگ صبور" و "تنگسیر" اشاره کرد. اغلب داستانهای او را داستانهایی تیره و ناراحت کننده تشکیل میدهند که در آن مردمی اسیر خرافه، نادانی و پایبند به مذهبهای خود هستند.
چوبک، با توجه به خشونت و بیرحمی موجود در طبقات پایین جامعه، به تصویر شخصیتها و رویدادهایی پرداخت که این خشونت را بازتاب میدادند و به شدت از زندگی درگیر و تاریکی این طبقهی فراملوی اجتماع نشات میگرفتند. او به عنوان یک نویسنده رئالیست تمام عیار شناخته میشد که با نمایش واقعیتهای بدیع و زخمهای جامعه پایینتر در آثارش میپرداخت. او هدف نداشت به عنوان یک پیشوا فکری نسلی شود که توانایی اصلاح این زشتیها را داشته باشد. به همین دلیل، تصویری کریه و ناخوشایند از زندگی انسانهای فقیر و گرسنه را ارائه داد، که نه تنها مبنای آرمانگرایی نداشت، بلکه نقش یک عامل دیالکتیکی بین جنبههای مختلف خشونت در جامعه را ایفا میکرد.
در اکثر داستانهای کوتاه و رمان "سنگ صبور" او، رکود و جمود زندگی انسانی را تصویر میکشید، که مانع از خلق باورهای بزرگ و پیشرفت اندیشههای مترقی میشد. از این منظر، طبقهی فرودست، هرچند به عنوان مظلومانه، اما به عنوان گناهکار نیز ترسیم میشدند که هرچه بیشتر در دنیای تاریک و مشکلات فرو میروند."