- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 187206 - 120/4
- وزن: 1.00kg
درون ارتش شاه
نویسنده: خسرو معتضد
ناشر: البرز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 700
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1376 - دوره چاپ: 1
کیفیت : درحد نو _ نو ؛ لبه روکش کتاب سائیدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
مصور - اسناد
ارتش شاهنشاهی ایران، پیکرهٔ اصلی نیروهای مسلح ایران را در زمان پهلوی تشکیل میداد. وظیفهٔ اصلی ارتش، حفظ تمامیت ارضی و دفاع از کشور در برابر تهاجم نظامی بیگانگان بود. ارتش شاهنشاهی توسط رضاشاه بنیانگذاری شده بود زیرا ایران در دوران قاجاریه، از وجود نعمت ارتشی یکپارچه، آموزش دیده و متمرکز محروم بود.
تشکیل یک ارتش متحدالشکل ، به صورتی که بتواند نمونه ای از یک یگان نظامی پیشرفته و با انضباط اروپایی را تداعی کند،تنها در اوایل سده نوزدهم میلادی و به وسیله عباس میرزا نائب السلطنه فتحعلی شاه و با کمک مستشاران فرانسوی و مدت زمانی بعد با همکاری مستشاران انگلیسی انجام گرفت.
ارتش شاهنشاهی در حکومت پهلوی از جایگاه ویژهای برخوردار بود. رضاشاه و پسرش محمدرضا پهلوی با امید زیادی که به ارتش برای حفظ تمامیت ارضی ایران داشتند، بیشترین بودجهٔ کشور را صرف تجهیز ارتش میکردند. خرید سلاحهای پیشرفته از کشورهای غربی بهویژه آمریکا، پُرشمار کردن نفرات ارتش و اختصاص دادن حقوق و مزایای عالی برای نظامیان بالادست از جمله اقدامات محمدرضا پهلوی در این زمینه بود. وی با درآمدهای نفتی، ارتش ۱۲۰ هزار نفری را به ۴۱۰ هزار نفر و همچنین بودجهٔ ارتش را به هشت میلیارد دلار رساند.