- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 167572 - 7/5
- وزن: 0.40kg
دردسرهای پسامدرنیسم
نویسنده: استفان مورافسکی , زیگموند باومن
مترجم: منیژه نجم عراقی
ناشر: بازتاب نگار
زبان کتاب: فارسی - انگلیسی
تعداد صفحه: 268
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1389 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
در کتاب حاضر، مقالهای بلند از «استفان مورافسکی» در موضوع «پسامدرنیسم» در چهار فصل، ارائه شده است. در این مقالة مناقشهبرانگیز، نویسنده هنر و فلسفة پسامدرنیستی و دیدگاه خاص کارورزان و ستایشگران آن را به باد انتقاد میگیرد. او هنر پسامدرنیستی را متهم میکند به آنکه از بلندپروازیهای جنبش آوانگار مدرنیستی دست شسته است. به اعتقاد مورافسکی اگر حساسیت انسان نسبت به پیچیدگی تراژیک هستی کم شده و انگیزة بهروزی از میان رفته، گناه آن را باید به پای پسامدرنیسم نوشت.
او دربارة فلسفة پسامدرنیستی نیز میگوید: این فلسفه، فلسفهای اسیر ضدیت افراطی با شالوده باوری و خصم تمامی وجوه سنّت مدرن است و باید به صداقت و قابلیت عملی برنامههای آن مشکوک بود. لازم به ذکر است در پایان این کتاب، مصاحبهای با مورافسکی دربارة مقالة ارائه شده، صورت گرفته است.
فلسفهی هنر اروپایی سالها ست که از مطالعات جامع و پردامنهی استفان مورافسکی در فلسفه و تاریخ و نظریهی هنر بهره برده است. مورافسکی فیلسوفی ست که بیش از هرچیز به بهبود موقعیت انسان میاندیشد و معتقد است فلسفه تا جایی معنا دارد که در خدمت این هدف و هشدار نسبت به نیازهای آن باشد.
برای مورافسکی، هر ایدهی تازه و هر راه تازهی رسیدن به آن باید ابتدا آزمونی را از سر بگذراند که ربط آن را با موقعیتها و امور مبرم زندگی انسان اثبات کند. پسامدرنیته، بیش و پیش از همه پسامدرنیسم " یعنی دستآوردهای نظری و عملی آن در تمامی جنبههای فرهنگی و اخلاقی و هنری" نیز از این آزمون مبرا نیست.او میکوشد مدرنیسم را به شیوهای عرضه کند که درک تقابل آن با پسامدرنیسمی که او میشناسد آسانتر شود، و پرسشهایی را به میان میکشد که معتقد است خردورزان دنیای انگلیسیزبان بهاندازهی کافی در آن تعمق نکردهاند.