- موجودی: موجود
- مدل: 171838 - 56/4
- وزن: 0.50kg
درباره کودکان و نوجوانان بزهکار و ناسازگار
نویسنده: جاوید طلاحی
ناشر: گوتنبرگ
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 220
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1355 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو _ نو
مروری بر کتاب
اخذ تصمیم درباره کودکان و نوجوانان بزهکار و ناسازگار
تشکیل پرونده شخصیت ،انواع و تشکیلات اطفال ، روشهای مبارزه با بزهکاری نوجوانان ،سازمانهای وابسته به دادگاه اطفال
فرایند شتابان صنعتی شدن کشورها، گسترش جوامع شهری و پیدایش حاشیهن شینی شهرها و در نتیجه، کمرنگ شدن فرهنگ عمومی و ملی و نیز روی آوری مردم به حاشیه نشینی در شهرها، به دلیل وضعیت اسفبار معیشتی، از جمله معضلات بزرگ جوامع امروزی است.
این فرایند شتابان شهرنشینی و صنعتی شدن، جوامع مختلف را با معضلات و مشکلات عدیده ای مواجه کرده است. پیدایش معضلات اجتماعی از جمله بزهکاری، انحرافات اجتماعی و اخلاقی از قبیل سرقت، قتل، تجاوز، اعتیاد و...، که سرانجام به بحران های اجتماعی تبدیل می شود، از جمله آسیب هایی است که به دنبال فرایند صنعتی شدن گریبانگیر جوامع شهری شده است. این روند متأسفانه چنان شتابان است که آثار و تبعات فراوان اجتماعی به دنبال دارد و موجب رشد و گسترش معضلات اجتماعی شده، به گونه ای که اقدامات قضایی و پلیسی در این زمینه، چندان کارساز و مؤثر واقع نمی شود.
به دنبال فرایند مزبور، از جمله معضلات گریبانگیر بسیاری از کشورها و شهرهای مختلف، وجود پدیدهای به نام «بزهکاری نوجوانان و جوانان» می باشد. این پدیده که عمدتا ناشی از تعارض بین فرهنگ ملی، بومی و محلی، با فرهنگ صنعتی و جهانی و نیز برخی کاستی ها در مسائل تربیتی، خانوادگی، اخلاقی و... است، در نتیجه، بحران های هویت و عدم کارایی اقتصادی، بیکاری و... پدید میآ ید. اینگونه معضلات به حدی شایع و گسترده شده است که امنیت جامعه را تهدید می کند.
بزهکاری و اهمیت آن در نوجوانان و جوانان
بزهکاری به شیوه های گوناگون تعریف شده است. به نظر میرسد، کاملترین تعریفی که با توجه به نظریات کارشناسان رشته های مختلف ارائه شده، این است که بزهکاری، اقدام به عملی است که برخلاف موازین، مقرّرات و قوانین جامعه بوده، انجام آن موجب پیگرد قانونی میشود و کسانی را که مرتکب چنین اعمالی میگردند، مجرم یا بزهکار می گویند.
بزه ، اولین پدیده ای بود که با تجمع افراد به دور یکدیگر و شکل گرفتن جامعه ،تظاهر پیدار کرد، زیرا گردهم آمدن افراد موجب سرپیچی از برخوردهای گوناگونی بین آنها گردید و به همین دلیل دستورات و مقرراتی پدیدآمد تاقدری آزادی افراد را به سودجامعه مقید گرداند و حدود هریک از افراد جامعه مشخص گردد بررسی های جرم شناسی نشان میدهدکه هر معلولی ، علتی دارد و هیچ چیز به خوديِ خود بوجود نمی آید بنابراین هر جرمی هم دارای علل سازنده ای است که برروی فرد اثرمی گذارد و او را بسوی ناسازگاری و نابهنجاری سوق می دهد .
فهرست
شناخت پدیده بزهکاری اطفال
پیدایش جرایم اطفال و طبقه بندی آن
شرح انواع جرایم اطفال
عوامل موثر در فرار دختران
روش های بازپروری کودکان بزهکار
بررسی فرار نوجوانان از خانه
مهمترین علل بزهکاری نوجوانان
تکدی گری به عنوان یک معضل اجتماعی
تاثیر دوستان ناباب در بزهکاری کودکان و نوجوانان
توجیه روانی ارتکاب جرم
عوامل کلی موثر در بزهکاری اطفال و نوجوانان
طرق کلی پیشگیری از جرایم اطفال و نوجوانان
پیشگیری جامعه مدار
سرکوبی و مجازات بزهکاری اطفال