- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 171478 - 24/2
- وزن: 0.50kg
درباره غرب
نویسنده: رضا داوری اردکانی
ناشر: هرمس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 451
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 3
مروری بر کتاب
بیشتر مقالاتی که در این دفتر گرد آمده است پیش از این در نشریات نامه فرهنگ و نامه پژوهش،مجموعه مقالاتی به نام ما و غرب و کتاب سروش: رویارویی فرهنگی ایران و غرب در دوره معاصر،چاپ شده است.از این میان تنها مقاله «ملاحظاتی در باب امکان شناخت غرب» برای اولین بار چاپ میشود.غیر از این مقالات،من چیزهایی درباره غرب نوشتهام که احیانا موجب سوءتفاهمهای بسیار شده است. گرچه در بعضی موارد،چنانکه از اظهارنظرهای معترضان و منتقدان بر میآید، دشواری مطلب و اختلاف در مبادی در سوءتفاهم دخیل بوده است..
ویراست سوم کتاب «درباره غرب»، علاوه بر مقالات ویراست اول و دوم، شامل مقالات دیگری از نویسنده درباره غرب و جهان تجدد و آثار و نتایج تاریخ غربی است. این مقالات که پس از سال 1379 (2000)، یعنی سال انتشار ویراست اول نوشته شده است، عمدتا به روابط جهان توسعه نیافته با جهان متجدد غربی نظر داشته است.
...من اگر در باب غرب چون و چرا می کنم، مدافع تجدید رسوم گذشته و وضع تقلید و آثار زشت آن نیستم. عقل غربی که عالم کنونی با آن نظام یافته است، عقل خود بنیاد است، اما گسسته خردی را به جای این عقل نمی توان گذاشت. در نظر من بحث در ماهیت غرب بحث از آینده بشر است نه یک بحث سیاسی....
...ما روشی در شناخت غرب نداریم اما شرق شناسی شناخت تاریخ و فرهنگ پیش از تجدد جهان قدیم و به خصوص آسیا و شرق دور با روش جدید پژوهش های تاریخی است. روش شرق شناسی بر این اصل مبتنی است که غیر از غرب هرچه بوده به گذشته تعلق پیدا کرده و باید در حکم گذشته جهان تجدد تلقی شود و هرچه از آن مانده است به موزه ها انتقال یابد. شاید شرق شناس در این گفته بی حق نباشد زیرا او به تاریخ و گذشته ما نیازی ندارد و اگر داشته باشد همین نیاز به پژوهش شرق شناسی و تحویل شرق به صرف ابژه(متعلق) پژوهش است اما برای ما گذشته تاریخمان گذشته نیست زیرا جزیی از وجود ما است.
ما گرچه می توانیم از پژوهش های شرق شناسی چیزها بیاموزیم در آنها گذشته ای را که هنوز در ما وجود دارد در نمی یابیم. این گذشته را با روش نمی توان شناخت....