- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 178609 - 101/4
- وزن: 0.30kg
درباره ظهور و علائم ظهور
نویسنده: صادق هدایت
به کوشش: حسن قائمیان
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 152
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1343 - دوره چاپ: 1
کمیاب - باز چاپ
مروری بر کتاب
مصور
به مناسبت پایان دوازدهمین سال درگذشت او
صادق هدایت فردی بود آزاد اندیش ، فکر خود را در چهارچوب معینی محصور نکرده بود. او از هر مذهب ، از هر کیش ، از هر اندیشه ، آنچه را زیبا می دید می پسندید ، انتخاب می کرد و به کار می برد و هرچه را نسبت به دنیای زیبایی پرستی و بشر دوستی خود بیگانه می یافت به شدت از خود می راند. به همین جهت دست زد به سینه بسیاری از عقیده ها ، شعارها و اندیشه ها زد. اینکه پنداشته اند وی به آئین مزدیسنی توجه داشت برای این بود که او در زندگی خویش از پندار نیک ، گفتار نیک ، کردار نیک را شعار خود قرار داده بود.
این کتاب که با پیشگفتاری از «حسن قائمیان» آغاز می شود، شامل چهاربخش است. بخش نخست، نوشته ای است از «صادق هدایت» با عنوان «درباره ظهور و علائم ظهور». در این نوشته، «هدایت» اعتقاد به وجود یک قائم را که به گفته او «در آخر دنیا باید به نحوی خارق عادت و معجزه آسا ظهور کند و دنیا را پس از آن که پر از ظلم و جور شده، از عدل و داد پرنماید»، در دین زرتشت و اعتقادات دینی و آثار مکتوب ایران در دوره پیش از اسلام بررسی کرده است. بخش دوم با عنوان «پیش گویی های پیامبران بزرگ و امامان به حق»، نوشته ای است از «حسن قائمیان» که نویسنده در آن به اخبار و احادیثی درباره ظهور وعلائم ظهور در منابع اسلامی و برخی منابع دیگر می پردازد.
قسمت اول این بخش، شامل متن نسبتا کامل اخبار و احادیثی است که از کتاب معروف «الملاحم» به نقل از کتاب های معروف اسلامی انتخاب شده است. قسمت دوم، قطعاتی از اخبار و احادیث است که«صادق هدایت» به منظور مقابله و مقایسه با متن «بهمن یشت» یا «زند و هومن یسن» از پهلوی ترجمه کرده و گردآوری است. بخش سوم نوشته های پراکنده ای است از «حسن قائمیان» که او در آنها به مباحثی نظیر «دیباچه ای بر آثار صادق هدایت»، «نام خدا در آثار صادق هدایت»، و «انسان کنونی از نظر صادق هدایت» می پردازد. بخش چهارم مجموعه ای از تصاویر مربوط به موضوع هایی چون «هبوط آدمی»، «مرگ»، «سقوط آدمی»، «مبارزه نیکی و بدی» و … است.
این کتاب شامل چهاربخش است. بخش نخست، نوشته ای است از «صادق هدایت» با عنوان «درباره ظهور و علائم ظهور». در این نوشته، «هدایت» اعتقاد به وجود یک قائم را که در آخر دنیا باید به نحوی خارق عادت و معجزه آسا ظهور کند و دنیا را پس از آن که پر از ظلم و جور شده، از عدل و داد پرنماید، در دین زرتشت و اعتقادات دینی و آثار مکتوب ایران در دوره پیش از اسلام بررسی کرده است. بخش دوم با عنوان «پیش گویی های پیامبران بزرگ و امامان به حق»، نوشته ای است از «حسن قائمیان».
قسمتی از این بخش، قطعاتی از اخبار و احادیث است که«صادق هدایت» به منظور مقابله و مقایسه با متن «بهمن یشت» یا «زند و هومن یسن» از پهلوی ترجمه کرده و گردآوری است. بخش سوم نوشته های پراکنده ای است از «حسن قائمیان». بخش چهارم مجموعه ای از تصاویر مربوط به موضوع هایی چون «هبوط آدمی»، «مرگ»، «سقوط آدمی»، «مبارزه نیکی و بدی»است.