- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 151043 - 79/5
- وزن: 0.34kg
درباره زبان فارسی
نویسنده: پرویز ناتل خانلری
ناشر: سخن
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 342
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1340 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ لبه عطف کتاب سائیدگی دارد
مروری بر کتاب
مباحث ادبی و هنری
خانلری از پیشگامان مطالعات مربوط به دستور زبان فارسی و زبانشناسی است و نوشته هایش درباره دستور زبان فارسی از نخستین کوشش ها در این زمینه و مبتنی بر اصول زبانشناسی است. وی برای اولین بار تدریس مقدمات و مبانی علم زبانشناسی جدید را در دانشگاه بنیاد نهاد.
وی همچنین پایه گذار اسلوبی نو در نثر فارسی بود: نثری ساده، روشن و در عین حال با استحکام. سادگی و روشنی نثر وی موجب شد که رفته رفته این اسلوب نو، در میان اهل قلم آن زمان رواج یابد. او معتقد بود که نثر خوب از شعر خواندن جدا نیست و شعر کلامی است که "اضافه" برنمی تابد، پرگویی در شعر راه ندارد و اگر شخص بخواهد نوشته اش را از زیاده گویی بپیراید، باید شعر بخواند، "شعر خوب". حافظه اش پر از شعر و نثر خوب بود و در هر موردی که نیازی یا حجتی لازم می آمد، شعری ناب و نثری بلند را شاهد می آورد.
تحقیق در ادبیات فارسی (جدا از دستور و زبانشناسی) از میدان های اصلی کار او بود. شفیعی کدکنی در این باره یادآور میشود: "درست است که پیش از او ملک الشعرای بهار و بدیع الزمان فروزانفر، با آمیزش خلاقیت ذهنی و روش علمی، آثار درخشانی همچون "سبک شناسی" و "سخن و سخنوران" را سامان دادند، اما احاطه ای که خانلری بر فرهنگ اروپایی و ادبیات غرب داشت، در کار آن دو وجود ندارد و این امتیاز تحقیقات او به شمار میرود." خانلری همانقدر که بر متون کهن ادب پارسی مسلط بود، هنر مدرن را هم می شناخت.