- موجودی: موجود
- مدل: 196931 - 102/5
- وزن: 1.00kg
درباره ادبیات
نویسنده: ماکسیم گورکی
مترجم: محمود معلم
ناشر: فرهنگ 110
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 430
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1347 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
گورکی مانند چخوف به ادبیات عظیم رئالیست نیمه دوم قرن نوزدهم تعلق دارد و تنها کسی از نسل خویش است که در عین حال قهرمان ادبیات جدید شوروی پس از انقلاب نیز میباشد که از اصول رئالیسم سوسیالیست دفاع کرده است.
گورکی که خود نویسندهای بیسر و سامان بوده، به خوبی از عهده توصیف دقیق زندگی مردم بیخانمان برآمده است.دنیای او دنیای بینوایان و بیچارگان است. دنیای رنج و مبارزه. گورکی در ادبیات تنها یک هدف را پیش چشم داشت و آن عمل و تحرک بود.گورکی در کشور روسیه و خارج از آن شهرت و محبوبیت عظیمی به دست آورد، در سراسر جهان چه نویسندگانی از آثار رئالیست سیوسیالیست او مایه گرفتهاند و از جمله پیروان او میتوان از "جک لندن"، "برتولد برشت" و "کافکا" نام برد.
روش رئالیسم سوسیالیست Socialist Realism ازوست. تاریخ عمومی ادبیات از ماکسیم گورکی به عنوان نویسنده حامی ستمدیدگان و استثمارشدگان یادکرده است که نوشته های او در تصمیمگیری های سران کرملین تاثیر گذار بود. گورکی از ایالات متحده آمریکا نیز دیدن کرده بود. وی مخالف کافه نشستن نویسنده و نوشتن بود و عقیده داشت که نویسنده باید سیر و سفرکند، با مردم آمیزش داشته و دردهای آنان را لمس کند تا بتواند بازتاب دهد.
فهرست
بخش اول شامل توضیح و تشریح چگونگی بیدار شدن ذوق ادبی در اندیشه و روح ماکسیم گورکی است. در این بخش میگوید که این نویسنده بزرگ چگونه در اوج فقر، به کتاب دست پیدا میکرد و مطالعه مینمود و سپس این تجربیات را برای نگارش آثار خود به کار میبرد.
بخش دوم دربردارنده بحثی عمیق درباره نقش شخصیت و جریان زوال آن را از روزگاران قدیم تا عصر حاضر میباشد. در این بخش به مخاطب میگوید که گورکی چگونه قهرمانان داستانهایش را انتخاب کرده است.
بخش سوم شامل خاطرات و تجربیات ماکسیم گورکی درباره سیمای سه غول ادبیات روس یعنی: آنتوان چخوف، لئو تولستوی و سرگییسنین مورد تحریر قرار گرفته است.
بخش چهارم که آخرین بخش کتاب نیز میباشد، متن نامههاییست که گورکی با ادبا و نویسندگان و روشنفکران آنروز که درروسیه و اقصی نقاط جهان میزیستند، مبادله کرده و نظرات خود را ابراز داشته است.