- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 159764 - 99/2
- وزن: 0.40kg
درآمدی به اساطیر ایران
نویسنده: شاهرخ مسکوب
ناشر: فرهنگ جاوید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 108
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1394 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
انسان همیشه به جهان گرداگرد خود توجه داشته است. از اینرو اسطوره، بیان و نمودگاری است از "شناخت" انسان از جهان که، گذشته از صورت ظاهر، برای انسان دارای معنایی باطنی و پنهانی نیز است. اسطوره از جهان، طبیعت، خدایان، دیوها و خلاصه از زندگی مادی و معنوی انسان پیشین سخن میگوید.
اساطیر نه تنها رابطهی انسان را با نیروهای مابعدالطبیعی رقم میزند بلکه تعیین کنندهی ارتباط انسان با ادبیات، موسیقی، نقاشی، قصهها و باورهای عامیانه، هنر و "معرفت" غیر علمی است. بنابراین، جای هیچ تردیدی نیست که برای شناخت عمیق فرهنگ یک ملت نمیتوان از اساطیر آن بیخبر بود، چرا که اساطیر با جهان فرهنگیای که بنیاد میگذارد تصویری از عشق و نفرت، ثروت و قدرت، امر جنسی، مرگ و ترس ترسیم میکند....
نمی توان بی اعتنا و بی خبر از اساطیر یک ملت، ادعای شناخت و آگاهی عمیق از فرهنگ آنان را داشت. اگر کسی بخواهد ادبیات یک کشور را مطالعه کند، برای سردرآوردن از ارجاعات و ارتباط بین داستان ها، ناگزیر است که اسطوره های آن سرزمین را نیز بشناسد. در ایران هم ادبیات علی الخصوص حماسه و عرفان، پیوستگی تنگاتنگی با اساطیر کهن ایرانی داشته و قابل جدا شدن از آن نیستند. این ارتباط به نحوی است که بدون آگاهی از اساطیر، شناخت حماسه امکان پذیر نیست و به نوعی می توان اسطوره را سرمنشا حماسه دانست.
"درآمدی بر اساطیر ایران" اثری است مختصر و مفید از "شاهرخ مسکوب" که گزارش مکتوبی از تقریرات وی به شکل درس گفتار در این زمینه می باشد. برای افرادی که می خواهند به مبحث اسطوره شناسی، علی الخصوص اساطیر ایرانی ورود کنند، این اثر از "شاهرخ مسکوب" خوانشی مناسب به حساب می آید.
کتاب به دو بخش کلی تقسیم می شود که در بخش نخست آن با عنوان کلیات اسطوره، نویسنده به تعریف و تفسیر این مفهوم می پردازد. او در ادامه کلیاتی را درباره ی اقوام اروپایی و هندی ارائه می کند و زبان های ایرانی را نیز مورد بررسی قرار می دهد. در پایان این بخش، "شاهرخ مسکوب" منابعی را معرفی می کند که خواننده برای اطلاع از اسطوره های ایرانی می تواند به آن مراجعه کند.
اما بخش دوم کتاب "درآمدی بر اساطیر ایران" به طور ویژه، اساطیر کشورمان را مورد بررسی قرار می دهد و "شاهرخ مسکوب" پس از طرح مساله، به بررسی اسطوره ها در اندیشه و تفکر ایرانی، ایزدهای جنگ و همچنین اندیشه ی جنگ در حماسه می پردازد.