- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 187141 - 96/8
- وزن: 0.40kg
درآمدی بر اسطوره ها و نمادهای ایران و هند
نویسنده: ابوالقاسم دادور - الهام منصوری
ناشر: دانشگاه الزهرا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 311
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ لبه پایین صفحات کتاب رد زردی مختصری دارد
مروری بر کتاب
مصور
ايران و هند از ديرباز دو تمدن كهن و غني داشته اند كه خاستگاه هاي مشترك فرهنگي شان باعث شده تا نمادها ، نشانه ها و رمزهاي همساني را براي نسل ها و اعصار پس از خويش ، به جاي گذارند. بررسي اين اشتراكات فرهنگي و تمدني به مدد جستار در نمادهاي به جا مانده از آن اعصار طلايي هر جوينده اي را به رازهاي نهفته اي در بطن تاريخ هدايت مي كنند.
سمبلها و اسطورهها در هر جامعهای وجود داشته و نشانگر برخی اعتقادات مذهبی و نوعی رواندرمانی برای ترس بشر از جنگ، گرسنگی، بیماری و مرگ است که در دورههای تاریخی متفاوت بین ملتها وجود داشتهاند. موقعیت خاص جغرافیایی و طبیعت متنوع، بستر پیدایش و شکلگیری تمدنهای کهن ایران و هند بوده است.
به لحاظ قدمت و گستردگی تمدنهای کهن ایران و هند و پیدایش خدایان، اسطورها و سمبلها، گسترهی پژوهش در این تمدن وسیع همواره مورد توجه پژوهشگران بوده است. نژاد، زبان، مذهب و آثار به جا مانده از تاریخ گذشته بیانگر اشتراک بسیار این دو تمدن است بررسی و شناخت سمبلها و اسطورههای ایران و هند در دورهی زمانی هخامنشی تا آخر ساسانیان در ایران و معادل آن در دورهی حکومت موریه تا گوپتا در هند بستری مناسب برای شناخت و مقایسهی مشترکات فرهنگی دو تمدن از جمله اعتقاد به خیر و حمد و ثنای خدایان نیک و اسطورههای مشترک چون مار، خورشید، گاو، آب و... است. بر این اساس نویسنده در این کتاب علاوه بر معرفی و بیان اسطوره، انواع آن و تاریخچهی هریک در ایران و هند به بررسی تطبیقی سمبلها و اسطورهها در این دو تمدن در عصر باستان پرداخته است.
فهرست
• موقعيت جغرافيايي و تاريخي ايران و هند در عهد باستان
• تاريخچه پيدايش سمبل و اسطوره در ايران و هند
• مشتركات فرهنگي و مذهلبي ايران و هند در عهد باستان
• بررسي سمبل هاي ايران از زمان هخامنشيان تا آخر ساسانيان
• بررسي اسطوره هاي ايران از زمان هخامنشيان تا ساسانيان
• بررسي سمبل هاي هند از دوره هاي موريه تا آخر دوره ي گوپتا
• و ...