دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

در گلستان خیال حافظ

در گلستان خیال حافظ

نویسنده: خسرو فرشید ورد
ناشر: بنیاد نیکوکاری نوریانی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 684
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1357 - دوره چاپ : 1

کمیاب - کیفیت : نو ؛ لبه بیرونی کتاب لک مختصری دارد


مروری بر کتاب

تحلیل تشبیهات و استعارات اشعار خواجه همراه مقدمه ای مفصل درباره ی نقد ادبی

کتاب حاضر با عنوان "در گلستان خیال حافظ" با "تشبیهات و استعارات در دیوان حافظ" یکی از نمودارهای ممتازیست که با توجه به اصول معانی و بیان پارسی، از تصفح و تفحص دیوان فاخر و شاعر بزرگ ایران حافظ شیرازی تهیه و تدوین کرده است و به نفقه بنیاد نیکوکاری طبع و نشر می‌شود و می‌توان آن را طلیعه و طلایه تدوین و تالیف کتاب معانی و بیان پارسی دانست که باید، با همین روش علمی و تحقیقی تهیه شود و به چاپ برسد.

مقدمه مفصل و مستدلی که بر این کتاب نوشته‌اند هرچند بعضی قسمتها و نظریه های آن مورد قبول ما نیست و یا الاقل درخور بحث و نقد است، ولی نحوه تفکر و تعقل و تخیل ایشان را در مباحث ادبی و بخصوص قلمرو پهناور و بیکران شعر پارسی نشان می‌دهد و آشکارا می‌رساند که این استاد، در مباحث مختلف فن دارای رای صائب و نظر ثاقب و استقلال فکر و انشاء حکم و اظهار عقیده است و خود را در قالب تعبد محض و تقلید صرف، محصور نمی سازد و مرغ اندیشه‌اش در تنگنای قفس خوانده ها و نوشته های دیگران نمی‌ماند و افقی بلند و باز فضائی فراخ و ممتاز می‌طلبد.

میرخسرو فرشیدورد، با نام خانوادگی قبلی ثقة‌الاسلامی، در سال ۱۳۰۸ در ملایر متولد شد. پدرش خان یکی از توابع ملایر بود. تحصیلات خود را تا پایان دورهٔ دبیرستان در زادگاهش انجام داد، و برای تحصیل در رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی به دانشگاه تهران رفت.

در سال ۱۳۴۲ با ارائهٔ پایان‌نامهٔ دکتری خود با عنوان «قید در زبان فارسی و مقایسهٔ آن با قیود عربی و فرانسه و انگلیسی» (با استاد راهنمایی محمد معین) درجهٔ دکتری در زبان و ادبیات فارسی گرفت. از سال ۱۳۴۳ به تدریس در دانشگاه اصفهان مشغول شد. از سال ۱۳۴۷ در دانشگاه تهران به تدریس در رشتهٔ دستور زبان فارسی و نقد شعر و متون فارسی پرداخت و تا هنگام بازنشستگی استاد دانشگاه تهران بود.

براستی چقدر جای افسوس و دریغ است که زبان نغز و ادب شیوای پارسی،با این وسعت و فسحت دائرهء نظم و نثر فاخر و فخیم و معالم و آثار فصیح و بلیغ،هنوز،مانند زبان های دیگر،یک دوره صرف و نحو معانی و بیان و بدیع و عروض کامل و جامع ندارد که‌ همهء اصول و قواعد آن مأخوذ از خود زبان پارسی و مطاع و متبع همهء فصحا و بلغای‌ اهل زبان باشد و بتوان همان را،به عنوان کتاب‌های مختار،در دبستانها و دبیرستانها و دانشگاه‌ها،تدریس کرد و به دانش‌آموزان و دانشجویان بیاموخت و نیز خارجیانی که‌ بخواهند اصول و قواعد زبان‌پارسی را فراگیرند،بی‌تشتت حال و دغدغهء خیال،به آن‌ رجوع کنند...


فهرست

بخش اول ساختمان تشبیه و استعاره
بخش دوم زیبائی و رسائی تشبیه در شعر حافظ
بخش سوم تنوع و تکرار در تشبیهات و استعارات حافظ
بخش چهارم عناصر تشبیه در شعر حافظ
بخش پنجم تکامل و انحطاط تشبیه در شعر حافظ
بخش ششم غرض و فایده تشبیه در شعر حافظ

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات