- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 76647- 116/6
- وزن: 0.30kg
- UPC: 25
در پی آن حکایت ها
نویسنده: احسان نراقی
ناشر: جامعه ایرانیان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 360
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1382 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
گفتگو و نقد هرموزکی با احسان نراقی
این کتاب متن گفت و گوی "هرمزکی "با "احسان نراقی "است درباره مسائل گوناگون جهان، به ویژه دنیای شرق و غرب، و مسائلی در ارتباط با ایران، چهرههای سیاسی ایران، برخورد یا گفت و گوی تمدنها، مسئله افغانستان، تلاش برای بهبود روابط ایران با جهان، نیز پارهای از مسائل خصوصی احسان نراقی و زندگی اجتماعی و سیاسی او .
نگارنده درباره آشنایی با احسان نراقی و اندیشههای او خاطر نشان میکند" :اولین باری که به خانه احسان نراقی در پاریس رفتم از قناعت و بی تکلفی او بیشتر آگاه شدم .تنها دکور خانه او یک عکس قاب گرفته از مسجد آقا بزرگ در کاشان است .بعدها متوجه شدم که این عکس در خانه او نشانی عمیق از وابستگی اوست به سنت، سنتی فراگیر و گسترده و البته با چند تا نقطه از مدرنیته .
به باور من احسان نراقی در عین حال که از مدرنیته برای بقای سنت به عنوان یک اعتبار استفاده میکند برای مدرنیزاسیون و روزآمد کردن جامعه نیز از سنت مدد میگیرد .همین باعث نوعی ابهام و کدورت میشود، اینجاست که گروهی او را باعث و بانی انقلاب ایران میدانند و گروه مقابل او را غربگر او عامل فراماسون و چه و چه ...(اما او) در عطاری جامعهشناسی و سیاستمداری ایران و شاید جهان بویی یگانه دارد .
کتاب حاضر، حاوی دوازده گفت و گو است درباره مسائل فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، تاریخی ایران با "احسان نراقی" که تماما در سال 1381 صورت گرفته و در نشریات مختلف به چاپ رسیده است.
عناوین و موضوعات گفت و گوها عبارت اند از: "تحولات ایران و روند جهانی شدن"، "امید اصلاح تا لحظه انقلاب"، "سیاست خارجی ایران"، "سکوت مسئولان در هر دو رژیم"، "انقلاب در میانه سنت و تجدد"، "بحران مدیریت فرهنگی در ایران"، "توهم بیمارگونه توطئه"، "مهم، نمردن اندیشه است"، "ارتش، ساواک و ناکارآمدی رژیم پهلوی" و چند گفت گوی دیگر. در بخش دوم کتاب، نقد و نظرها درباره نخستین جلد کتاب (آن حکایت ها) که پس از انتشار آن، در نشریات مختلف به چاپ رسیده، گردآوری شده است که شامل هشت نقد است و عناوین آنها بدین قرارند: "احسان نراقی و سیاست ایرانی"، "تداوم سنت نصیحت الملوک"، "همدلی و همیاری، به جای دشمنی و ویرانی"، "نه سیاه و سفید"، "جایگاه ایرانیان در تمدن جهانی"، "نگاهی به آن حکایت ها"، "محیط خانوادگی و ویژگی های احسان نراقی"، "حکایت آن حکایت ها".
در پیوست، نوشته یکی از اعضای با سابقه سازمان مجاهدین خلق که از این سازمان بریده، آورده شده است. این پیوست در ارتباط با بخشی از مطالب مطرح شده در گفت و گو ها درباره سازمان مجاهدین خلق افزوده شده است.