- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 173393 - 58/5
- وزن: 0.20kg
در پوست شیر
نویسنده: شون اوکیسی
مترجم: اسماعیل خویی
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 90
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1356 - دوره چاپ: 4
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
تراژدی در دو پرده
...شخصیت های مبارز ، در ابتدا افرادی کوچک و عادی اند و به دور از انگیزه های بزرگ ملی ؛ ولی تدریجاً در اثر آگاهی بیشتر و تأثیرات مثبت و منفی دیگران ، انگیزه ی فردی آنان به انگیزه ی جمعی تبدیل می شود و در نهایت منشأ حرکت و عملی می شوند که حتی از قهرمانان بزرگ هم برنمی آید.
کتاب در پوست شیر داستان افرادی است که روزگار آنها را شیر جلوه نشان می دهد اما واقعیت امر این است که آنها موش هستند و در بزنگاه های اصلی زندگی و در موقعیت های متفاوت در زمانی که باید دست به عمل بزنند، دست روی دست گذاشته و هیچ اقدام موثری انجام نمی دهند. شان او کیسی از نمایشنامه نویسان شناخته شده ایرلندی است، مضامین اکثر کارهای اویسکی جنبش های آزادی بخش و استقلال ایرلند است.
محتوای این نمایشنامه همانطور که از اسم آن پیداست در ارتباط با آدم هایی است که خیلی متظاهر به قهرمان بودن و شجاع بودن هستند، اما در شرایط سخت و واقعی همه آنها شخصیت ضعیف و سست خود را نشان می دهند. شخصیت های مبارز ، در ابتدا افرادی کوچک و عادی اند و به دور از انگیزه های بزرگ ملی؛ ولی تدریجاً در اثر آگاهی بیشتر و تأثیرات مثبت و منفی دیگران، انگیزه ی فردی آنان به انگیزه ی جمعی تبدیل می شود و در نهایت منشأ حرکت و عملی می شوند که حتی از قهرمانان بزرگ هم برنمی آید....
مردم! گور پدر مردم! اونا ته درّه زندگی میکنن، شاعر روی قلۀ کوه. برای مردم چیزی به نام راز وجود نداره؛ رنگ براشون همون کت سرخ یه سربازه، یا ردای ارغوانی یه کشیش، یا پرچم سبز یه حزب، یا شلوارای آبی یا قهوهای کارگرا. برای اونا قدرت ساختمان و شکل صرفاً یه خونۀ سه اتاقه یا یه تختخواب جاداره. برای اونا زیبایی همونه که تو دکون قصابی میفروشن.
برای مردم هدف زندگی همون زندگیایه که براشون درست کردن؛ برای شاعر هدف زندگی، زندگیایه که خودش برای خودش خلق میکنه. زندگی پنجهاست که گلوی مردمو فشار میده؛ اما برای شاعر یه نوازندهست. شاعر همیشه کوشش میکنه تا مردمو نجات بده، مردم همیشه کوشش میکنن تا شاعرو نابود کنن. مردم به زندگانی از دریچۀ چشم عقیدهها، رسمها و نیازمندیها نگاه میکنن، شاعر به عقیدهها، رسمها و نیازمندیها از دریچۀ چشم زندگانی نگاه میکنه.