- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 161319 - 17/3
- وزن: 0.20kg
در عین حال
نویسنده: نجف دریابندری
ناشر: کتاب پرواز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 135
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1367 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ لبه جلد و 71 صفحه اول کتاب زدگی دارد ولی به متن آسیبی نرسیده است
مروری بر کتاب
مجموعه مقالات
نجف دریابندری فرزند ناخدا خلف ظلم آبادی در ۱ شهریور ۱۳۰۸ در آبادان متولد شد. دورهٔ ابتدایی را در مدرسه ۱۷ دی گذراند و وارد دبیرستان رازی شد. وی حدود سال سوم دبیرستان تحصیل را رها کرد و به دنبال کار رفت.حضور انگلیسیها در تأسیسات نفتی شهر آبادان و تردد آنان در سطح شهر و کاربرد آن زبان وی را به یادگیری زبان انگلیسی علاقه مند ساخت و به طور خودآموز به فراگیری این زبان پرداخت. در سال ۱۳۳۲ اولین اثر خود را که ترجمهٔ کتاب معروف وداع با اسلحه، نوشتهٔ ارنست همینگوی بود، برای چاپ به تهران فرستاد. همزمان با چاپ این کتاب در سال ۱۳۳۳، به دلیل فعالیتهای سیاسی در آبادان به زندان افتاد و بعد از یک سال به زندان تهران منتقل شد.
در زندان به مسائل فلسفه علاقه مند شد و در مدت حبس، کتاب تاریخ فلسفه غرب اثر برتراند راسل را ترجمه کرد که بعدها توسط انتشارات سخن به چاپ رسید. وی بعد از تحمل چهار سال حبس، در سال ۱۳۳۷ از زندان آزاد شد و به کارهای مختلفی روی آورد. در نهایت به عنوان سردبیر (ادیتور) در انتشارات فرانکلین مشغول به کار شد. در آنجا به ترجمه آثار ادبی رماننویسان و نمایشنامهنویسان معروف آمریکایی پرداخت و کتابهایی همچون پیرمرد و دریا اثر ارنست همینگوی و هاکلبری فین اثر مارک توین را ترجمه کرد.
دریابندری مدت ۱۷ سال با مؤسسهٔ فرانکلین همکاری کرد و در حدود سال ۱۳۵۴ همکاری خود را با این مؤسسه قطع کرد. پس از آن برای ترجمه متون فیلمهای خارجی با سازمان رادیو تلویزیون ملی قرارداد بست. پس از انقلاب از این کار نیز کناره گرفت و به طور جدی به ترجمه و تألیف پرداخت. از جمله آثار وی میتوان به ترجمه کتابهای یک گل سرخ برای امیلی و گور به گور نوشته ویلیام فاکنر، رگتایم و بیلی باتگیت اثر دکتروف، معنی هنر از آِیزیا برلین و پیامبر و دیوانه نوشته جبران خلیل جبران اشاره کرد.
کتاب از دو بخش تشکیل شده بخش اول مقالات است و بخش دوم انتقادات.بخش اول بدون هیچ پیش نیازی قابل خوانش و درک است ولی بخش دوم بهتر است که ابتدا پیش نیازها گذارنده بشود تا درک بهتری بدست بیاد یعنی وقتی آقای نجف دریابندری در مورد قیصر صحبت میکند بهتر است که فیلم را دیده باشی البته من که فیلم را ندیده بودم با شرح آقای دریابندری چنان به فیلم واقف شدم که حتی شاید بهتر از دیدن فیلم بتوانم در مورد آن صحبت کنم. در بین مقالات ایشان، مقاله ی "تفکراتی بعد از سفر پاکستان" هم جالب و قابل توجه بود.در بخش دوم ایشان، در مورد نمایشنامه و تئاتر و داستانهای ایرانی صحبت و نقد دارند که به پای قسمت اول یعنی مقالات ایشان نمیرسد.