- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 164285 - 60/4
- وزن: 0.30kg
در شرایط کنونی دنیا آیا ایران باید بی طرف بماند
نویسنده: احمد متین دفتری
ناشر : جمعیت ایرانی طرفدار سازمان ملل
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 21
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1333 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
یا باتحادیه های ناحیه ای ملحق شود
بیانات دکتر متین دفتری
احمد متین دفتری ملقب به اعتضادلشکر و متینالدوله (۴ بهمن ۱۲۷۵ تهران – ۵ تیر ۱۳۵۰ تهران) جوانترین نخستوزیر ایران در زمان رضا شاه، وزیر، نماینده مجلس، حقوقدان و دولتمرد دوران پهلوی بود.متین دفتری در کنار فعالیت قضائی، در تدوین قوانین مهمی نقش داشت که مهمترین آنها عبارتند از: قانون تشکیلات دادگستری، قانون استخدام قضات، جلد دوم وسوم قانون مدنی، قانون آیین دادرسی مدنی، قانون امور حسبی، لایحه قانون کیفر و آیین دادرسی کیفری، قانون اجرای احکام و قانون تعدیل مال الاجاره.
در سال ۱۳۱۸ در اوج قدرت حزب نازی در آلمان به دستور رضاشاه پهلوی کابینهای جوان به نخستوزیری احمد متین دفتری روی کار آمد. سیاست خارجی این کابینه نزدیک شدن به آلمان بود. عملاً نیز روابط تجاری و صنعتی بین ایران و آلمان توسعه یافت.ولی این دوران نه ماه بیشتر طول نکشید و متین دفتری مدتی را در زندان رضاشاه به سر برد.
متین دفتری در کنار فعالیتهای سیاسی در داخل در خارج از کشور و در محاکم بینالمللی نیز مطرح بود. بخشی از سمتها و عناوین علمی و قضایی دکتر متین دفتری عبارتند از: قاضی دیوان داوری بینالمللی لاهه (۱۳۱۶)، داور حقوقی و نماینده دولت در جامعه ملل (۱۹۳۰ م.)، رئیس هیئت نمایندگی ایران در یازدهمین کنگره بینالمللی جزایی و ششمین کنفرانس بینالمللی حقوق جزایی و دومین کنفرانس بینالمللی حقوق تطبیقی، استاد آکادمی حقوق بینالمللی لاهه به مدت یک سال (۱۹۳۷ م.)، دادرس دیوان داوری لاهه به مدت شش سال از ۱۹۳۹ (م.) که پس از پایان این دوره، مجدداً به این سمت انتخاب شد.
پس از تأسیس سازمان ملل متحد،در ایران جمعیتی تشکیل شد به نام«جمعیت ایرانی طرفدار سازمان ملل متحد»که تا سال 1357 فعال بود.