- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 194289 - 52/3
- وزن: 0.30kg
در ستایش تن آسانی
نویسنده: فیلیپ گدار , پل لافارگ , پلین واگنر , رائول ونه گم , برتراند راسل
مترجم: بهروز صفدری - سوسن نیازی
ناشر: کلاغ
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 155
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1391 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مقالاتی از فیلیپ گدار، پل لافارگ، پلین واگنر، رائول ونه گم و برتراند راسل
تن آسانی یا خویش کامی است یا اصلا تن آسانی نیست. انتظار نداشته باشید که اربابان شما یا خدایان آن ها را به شما اطاعت کنند. انسان هم چون کودک، با تمایل طبیعی به جستن لذت و دور شدن از آنچه مانعش می شود، به تن آسانی روی می آورد. این امر ساده را دوران بزرگ سالی با چیره دستی پیچیده می سازد.
این کتاب شامل پنج مقاله است؛ چهار مقاله اول را که نوشته فیلیپ گدار، پل لافارگ، پلین واگنر و رائول ونه گم است، بهروز صفدری و مقاله پنجم را هم که نوشتهای است مربوط به سال 1992 از برتراند راسل، سوسن نیازی به فارسی ترجمه کردهاند.
برای نمونه، فیلیپ گدار در مقاله «راه های تن آسایی»، تن آسایی را تقابلی سطحی با کار نمی داند. به باور او «تنها کاری که تن آسایی می پذیرد، آن است که ما انجامش را برای متمتع شدن از زندگی لازم بدانیم. هدف، دیگر انباشتن پول و کالا نیست. در این صورت تنها کار لازم و مفید توجیهش را همچون وسیله ای برای تن آسایی می یابد و نه هرگز همچون ضرورتی برای هستی خلاصه شده در تولید» .
بنابراین «تن آسایی افشا و محکوم کردن ارزش های سرکوب کننده ماست. تن آسایی رویاپردازی نیست، یا فقط این نیست. تن آسایی هیچ کاری نیست، یا تنها این نیست. تن آسایی تنها کار مبتنی بر فایده همگانی و مشترک را می پذیرد، خارج از هرگونه زیاده روی در مصرف و تولید، آن هم نه از سر ریاضت طلبی»...
چهار مقاله اول را نشر «طلای دیوانگان» در سال 2006 در فرانسه منتشر کرد که این ناشر در شرح آن نوشته است:
در سال 1880 «حق تن آسایی، یاد رد حق کار» نوشته پل لافارگ به صورت پاورقی در هفتهنامه برابری منتشر شد. در سال 1996 «در ستایش از تن آسایی پلایش یافته» از رائول ونه گم انتشار یافت. میان این دو اثر و ان دو نویسنده بیش از یک قرن فاصله هست، با این حال نزدیکی تنگاتنگی با هم دارند».
این دو مقاله همراه با دو متن جدید یکی «راههای تن آسایی» از فیلیپ گدار و دیگری «سفر به دیار تن آسایی» از پلین واگنر، در سال 2006 به صورت کتابی یکجا چاپ شد و اکنون با اضافه شدن مقاله برتراند راسل به آنها به مخاطب ایرانی عرضه میشود.