- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 160087 - 120/2
- وزن: 0.50kg
در جست و جوی زرتشت
نویسنده: پل کریواچک
مترجم : مریم تقدیسی
ناشر: مکتوب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 368
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1395 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
جستاری در ایران و آسیای میانه برای یافتن اولین پیامبر دنیا
هنوز یک سال از فرمانروایی هرمز نگذشته بود که مرد، شاید او را زهر خوراندند، شاید، آن هم به تحریک مغ های محافظه کار، و به دست برادر خودش. و این برادر بهرام بود که صاحب تاج و تخت ساسانیان گشت. شخصیت بهرام با شخصیت پدرش شاپور تفاوت کلی داشت.
شاپور فرمانروایی خردمند بود، به علاوه فرمانده نظامی بزرگی بود، مردی آینده نگر و جدی بود، زرتشتی مومنی بود، اما در عین حال ادیان دیگر و شیوه های تفکر دیگر را تحمل می کرد. بهرام ذهن کوچکی داشت و متعصب و تن آسان و رشوه خوار و پولکی.
بعدها یکی از مولفان عرب در وصف بهرام می گوید: «غلامانش را سرسری می گرفت.» و «به شکلی ابلهانه و بیش از حد به موسیقی علاقه مند بود.» بهرام در پی زندگی راحتی بود بدون دردسر. بهرام به روشنی بازیچه ی دست کرتیر بود، که موبد موبدان و شخصی سخت جدی بود، و همیشه در پی فرصتی بود تا از ضعف های ارباب تازه ی خود بهره برداری کند. کرتیر در نخستین اقدام خود، بهرام را ترغیب کرد تا مانی را از کشور براند. جریان مانوی دگرگون شده بود، و به شکل چشم گیری رو به خرابی نهاده بود....
نویسنده در کتاب حاضر در تعقیب ردپای مبهم زرتشت در زمان، دنیای اسلام، مسیحیت و یهودیت و شرکت در مراسم ازدواجی در آسیای مرکزی امروزی، در بدعتگزاری ارتداد فرانسه قرون وسطا و در میان فرقههای مرموز امپراتوری روم، پرده از میراث آن برمیدارد. او به کندوکاو در ایران پیش از اسلام و آسیای میانه میپردازد و پی میبرد که در معبدی عبری، پیش از تولد مسیح یا شروع رسالت پیامبر، پیامبری در ایران زندگی میگرد که اعتقاد به خدای یگانه و نبرد میان خیر و شر داشت.
در طلب زرتشت بیش از آنکه تلاشی برای یافتن زرتشت باشد، تلاشی است برای شناختِ وسعت «ایرانیت»، و مطالبی که مطرح یا کشف میکند خواننده را بهتزده میکند.
آیا بهراستی ایرانیان یا دستکم بخشی از «ایرانیت» در سقوط امپراتوری روم و پیدایش قرونوسطا دست داشتهاند؟
آیا جمعی از ایرانیان برای نگهبانی از دیوار ـ دژِ رومی به انگلستان رفته و همان جا ماندگار شده و در آن جامعه حل شدهاند؟
آیا تأثیر کیش عجیبوغریب مهرپرستی تا اروپای امروز هم رسیده است؟
معابد بازمانده را که با دلوجان حفظ کردهاند.