- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 161977 - 109/4
- وزن: 0.30kg
در احوال و اندیشه های هانری کربن
نویسنده: جلال آشتیانی
ناشر: هرمس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 140
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
هانری کربن، پس از دهها سال کار و مطالعه در فرانسه، با شناختی عمیق از فلسفه غربی، به ایران آمد تا فلسفه اسلامی و به ویژه فلسفه ایرانی را کشف کند، آن را از نزدیک بشناسد، درک کند و سپس به دیگران بشناساند. در نتیجه تلاشهای او، انجمن ایران شناسی فرانسه در سال 1325 هجری شمسی تأسیس شد که پاسخی به این طرح بلندپروازانه بود: مطالعه و پژوهش در ایران، غالبا با همکاری پژوهشگران ایرانی، و چاپ و پخش آن مطالعات در ایران و در آن سوی مرزهای این کشور.
در گفتارهای کتاب در احوال و اندیشه های هانری کربن، اندیشمندان به صحبت درباره آثار هانری کربن و به ویژه مضامین مهمی که وی مطرح کرده، پرداخته و در مورد آنها بحث کرده اند. متن حاضر تنها یک یادنامه نیست بلکه مجموع مقالاتی است با مضامین زنده. بررسی و بلکه نقد دستاوردهای مهم و بدیع هانری کربن، زیباترین بزرگداشت برای این فیلسوف و آثارش به شمار می آید.
در روزهای 8 و 9 آبان ماه سال 1374 یک گردهمایی با عنوان «دربارهی آثار هانری کربن» برگزار شد، که مجموعهی سخنرانیهای این سمینار در این کتاب گردآوری شده است. این اثر شامل گفتارهای اندیشمندانی از کشورهای مختلف دربارهی آثار هانری کربن و بهویژه مضامین مهمی است که وی مطرح کرده است. این کتاب تنها یک یادنامه نیست، مجموعه مقالاتی است با مضامینی زنده و پویا. بررسی و نقد دستاوردهای مهم و بدیع هانری کربن، زیباترین بزرگداشت برای این فیلسوف و آثارش به شمار میآید.
هانری کربن فیلسوف فرانسوی بود که پس از سالها کار و مطالعه در فرانسه، به ایران آمد. او شناخت عمیقی از فلسفهی غرب داشت و قصد داشت با آمدن به ایران فلسفهی اسلامی و بهویژه فلسفهی ایرانی را از نزدیک بشناسد و آن را درک کند. در نتیجهی تلاشهای کربن، انجمن ایرانشناسی فرانسه در سال 1325 شمسی و 1947 میلادی تاسیس شد. این انجمن اهداف بزرگی را دنبال میکرد: مطالعه و پژوهش در ایران غالبا با همکاری پژوهشگران ایرانی و انتشار این تحقیقات در ایران و سایر کشورها.
بیست و دو جلد از این مطالعات هنگام حیات هانری کربن در مجموعهی «گنجینهی نوشتههای ایرانی» که او در تهران تاسیس کرده بود، به چاپ رسید. هانری کربن چکیدهی دهها سال تحقیق و تفکر خود را در چهار جلد کتاب تحت عنوان «دربارهی اسلام ایرانی» آورده است. این چهار جلد کتاب زمینهای علمی و استدلالی به دست میدهد تا پژوهشگران جوان ایرانی بتوانند بر هویت فرهنگی خود تاکید کنند و بر ضرورت آشکار کردن تفاوتهای میان اسلام ایرانی و اسلام غیرایرانی پافشاری داشته باشند.
کربن در تحقیقات خود همچنین سعی کرده تا پیوستگی مبانی فلسفی زرتشتی و اسلامی و اساطیر قدسی آنها را نشان دهد. به جرات میتوان گفت که هیچ کس بهتر از کربن نمیتوانست گنجینهی سنن معنوی ایران را به جوانان ایرانی معرفی کند و به آنها نشان دهد که این سیستم فکری چطور به آنها به ارث رسیده است.
فهرست
دیداری با هانری کربن، سید جلال آشتیانی
«عالم مثال» از دیدگاه هانری کربن، غلامحسین ابراهیمی دینانی
هانری کربن و حکمت متعالیهی شیعه، حسن سید عرب
خرد، حکمت و جنون در تصوف شبلی، پییر لوری، ترجمهی فاطمه ولیانی
در ضیافت عالم معنوی، یحیی بونو، ترجمهی غلامرضا ذات علیان
مدخلی بر اندیشهی فلسفی یوهان گئورگ هامان، رامین جهانبگلو
نکاتی چند در مورد نیچهی «اشراقی»، حامد فولادوند
دیدارهای هانری کربن، داریوش شایگان