- موجودی: موجود
- مدل: 197419 - 43/5
- وزن: 0.70kg
دختران آفتاب
نویسنده: امیرحسین بانکی , بهزاد دانشگر , محمدرضا رضایتمند
ناشر: سروش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 478
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1394 - دوره چاپ: 10
مروری بر کتاب
دختران آفتاب خواسته است که زن، منزلت و شخصیت وی را بشناساند؛ به خودش، به مردش، به جامعه اش و به تاریخ گذشته و آینده اش، همانگونه که هست، همانگونه که باید باشد و همینگونه است که همسفران خویش را از طفیلی وجود مرد بودن عبور می دهد، از عین مرد بودن می گذراند و به انسانی می رساند که در عین زن بودن، هیچ از مراتب و کمالات انسانی کم ندارد.
دختران آفتاب اگرچه داستان است، در واقع تحقیقی روان شناختی و جامعه شناختی و فرهنگی و دینی دربارۀ زنان است. دختران آفتاب خواسته است که زن و منزلت و شخصیت و هویت او را بشناساند؛ به خودش، به مَردَش، به جامعه اش، و به تاریخ گذشته و سرنوشت آینده اش؛ همان گونه که هست و همان گونه که باید باشد. و همین گونه است که او را از طفیلی مرد بودن می رهاند و نشان می دهد که در عین زن بودن هیچ از مراتب و کمالات انسانی کم ندارد.
همسفران دختران آفتاب به سرمنزل تفکری می رسند که انسان را می بیند و اعتبار می بخشد؛ خواه زن باشد خواه مرد. سرمنزل مقصود دختران آفتاب دامان پرمهرومحبت مادری است که سرچشمۀ همۀ نیکی هاست. مادری که فاطمۀ خوبی هاست و زهرۀ روشنایی ها. این کتاب از معدود داستان هایی است که بیش از یک نویسنده دارد و سبب آن هم چند جنبه ای بودن محتوای آن است.
رمان «دختران آفتاب» به برخی از پرسشهای مطرح در حوزه نقش اجتماعی زنان با بیانی روان و داستانی پاسخ می دهد.نویسندگان این رمان می کوشند تا منزلت , شخصیت و جایگاه واقعی زن را به خودش , شوهرش و جامعه اش همان گونه که شایسته و بایسته وی است بشناسانند.دختران آفتاب نشان می دهد که زن در عین زن بودن , هیچ از مراتب ارزشی فردی و اجتماعی و کمالات انسانی کم ندارد.
در این رمان به زیبایی و در سبک وشیوه داستانی به بسیاری از پرسش های مطرح درباره نقش اجتماعی زن و لوازم و پیامدهای آن اشاره شده است.
«اگه همه جوونیم رو به پات گذاشتم، هرچی گفتی گوش کردم و دم بر نیاوردم. فقط و فقط به خاطر شکوفه بود. گفتی نرم سر کار، گفتم چشم! گفتی از بابا و مامانم دست بکشم، گفتم چشم! با نداریهات، با بداخلاقیهات ساختم، فقط به خاطر اینکه دخترم بی مادر نشه!»
نویسندگان در نوشتن این کتاب از منابعی چون جنس ضعیف (اوریانا فالاچی)، زن (دکتر علی شریعتی)، حقوق زن در اسلام و اروپا (حسن صدر)، سیمای زن در فرهنگ ایران (جلال ستاری) کنوانسیون رفع تبعیض از زنان (مهرانگیز کار) روابط دختر و پسر (علی اصغر احمدی) نهجالبلاغه، تفسیر المیزان، زن در آیینه جمال و جلال (آیت الله جوادی آملی) قران مجید و... استفاده کردهاند.
فهرست
ازدواج و خانواده
احکام زنان و حکمتهای آن
اشتغال زنان
الگوهای زنان
تاریخچه مسایل زنان
حجاب
حیا
رابطه دختر و پسر
شیوه برخورد با شبهات جوانان
و...