- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 140669 - 107/4
- وزن: 0.50kg
دختر چشم طلایی
نویسنده: انوره دو بالزاک
مترجم: عنایت الله شکیباپور
ناشر: غزالی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 192
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1358 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو _ نو
مروری بر کتاب
مسلّماً از وحشتانگیزترین مناظر در پاریس، سیمای مردم فرانسه است؛ مردمی رنجور، رنگ پریده و آفتاب سوخته. پاریس سرزمینی گسترده که دائماً متأثّر از طوفان منافع است. در چنین شرایطی، در حالی که مرگ همچون دروگری، انسانها را بیش از جاهای دیگر درو میکند، به همان تعداد متولّد میشوند.
از تمام منافذ این چهرههای خمیده، ذکاوت و سمومی که مغزشان را آکنده است تراوش میکند. اینها چهره و قیافه نیستند، بلکه نقابهایی از ضعف، قدرت، شادی و ریا هستند که همگی علائمی از حرصی ماندگار را در خود جای دادهاند.
اینها چه میخواهند؟ "زر یا شهوت"؟ برخی مطالعات بر روح پاریس میتواند بیانگر دلایل رنجوری چهرههایی باشد که یا جوان هستند یا پیر. جوانانی رنگ پریده و پیرانی بزک کرده که میخواهند جوان به نظر برسند. غریبههای ظاهربینی که این مردگان زنده را میبینند، در ابتدا از این پایتخت و از این آتلیه بزرگ لذّتها احساس انزجار میکنند، امّا به زودی خود آنها نیز نمیتوانند از آن خارج شوند و میمانند تا با کمال میل تغییر قیافه دهند. کلمات اندکی برای توجیه فیزیولوژیکی رنگ دوزخی چهرههای مردم پاریس کفایت میکند و به همین دلیل است که از سر شوخی نام "جهنّم" را به آن دادهاند.
دختر زرین چشم داستان «هانری دومارسه» فرزند نامشروع «لرد دودلی» است. «لرد دودلی» فرزندان نامشروع دیگری هم دارد و هیچکدام از فرزندان از وجود خواهران و برداران خود آگاه نیستند و...
انوره دو بالزاک؛ نویسنده نامدار فرانسوی است که او را پیشوای مکتب رئالیسم اجتماعی در ادبیات میدانند. «کمدی انسانی» نامی است که بالزاک برای مجموعه آثار خود که حدود ۹۰ رمان و داستان کوتاه را در بر میگیرد برگزیدهاست. توصیفات دقیق و گیرا از فضای حوادث و تحلیل نازک بینانه روحیات شخصیتهای داستان، بالزاک را به یکی از شناخته شدهترین و تأثیر گذارترین رمان نویسان در طول دو قرن اخیر تبدیل کردهاست.
آثار بالزاک آیینهای از جامعهی فرانسهی روزگار اوست. او افراد هر طبقهی اجتماعی، از اشراف فرهیخته گرفته تا دهقانان عامی، را در کمدی انسانی خود جای میدهد و جنبههای گوناگون شخصیتی آنان را در معرض نمایش میگذارد. بهرهگیری او از شگرد ایجاد پیوند میان شخصیتها و تکرار حضور آنها در داستانهای مختلف موجب میشود تا در گسترش روانشناسی شخصیتهای منفرد توفیق یابد.
رئالیسم عریان و بدبینی بالزاک نسبت به سرشت انسانی که در آثارش هویداست، او را زمینه ساز ایجاد جنبش ناتورالیسم در ادبیات فرانسه کردهاست. تأثیر او بر بسیاری از نویسندگان ناتورالیست، از جمله امیل زولا، کاملاً آشکار است. گفتنی است که عوامل بسیاری، مانند اتفاقات دوران کودکی و اوضاع اجتماعی زمان او، در این بدبینی سهیم بودند.