- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 167013 - 83/4
- وزن: 1.80kg
دایره المعارف هنر
نویسنده: رویین پاکباز
ناشر: فرهنگ معاصر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 1070
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 6
کیفیت : نو ؛ لبه روکش کتاب سائیدگی مختصری دارد ؛ صفحه شناسنامه کتاب بریدگی دارد
مروری بر کتاب
مصور ؛ بخش نقاشی گلاسه رنگی
امروزه هنر جایگاه و کارکرد با اهمیتی در جامعه ما یافته است. افزایش روز افزون شماره هنروران و خواستاران هنر و گسترش دامنه فعالیت های هنری، طبیعتا، نیازهای اطلاعاتی و معرفتی گوناگونی را به وجود آورده است که متاسفانه غالبا بی پاسخ مانده اند. به خصوص از این نظر در عرصه های آموزش و پژوهش هنر، دچار کمبود های بنیادی هستیم.
حوزه وسیع دایره المعارف هنر شامل موضوعات کلی و جزئی هنر جهان از گذشته های دور تا امروز است و در این میان هنر ایران جایگاهی ویژه دارد. واژه هنر در عنوان و مطالب کتاب در معنای محدود و خاص -هنر بصری و هنر تجسمی- به کار رفته است و در واقع ارکان اصلی این دایره المعارف را مقالات مربوط به نقاشی، پیکره سازی و هنر گرافیک تشکیل می دهند....
کتاب متشکل از مجموعه ی مقالات و نوشته های ارزشمند در باب هنر، اصطلاحات هنری و تاریخ آن ها است. بدنه ی اصلی "دایره المعارف هنر" به ترتیب حروف الفبا از الف تا ی تشکیل شده و بیش از دو هزار و پانصد مدخل در باب مسائل هنری دارا می باشد.
عمده ی اطلاعات این بخش شامل هنر نقاشی، مجسمه سازی و گرافیک است اما اطلاعاتی در زمینه ی خوش نویسی، معماری، موزاییک و سفال گری نیز در بردارد. بنابراین آنچه در بدنه ی "دایره المعارف هنر" مطرح شده، مطالبی است درباره ی نقاشان، مجسمه سازان و سایر هنرمندان که به همراه مکاتب هنری، سبک و اسلوب، مواد و ابزار و اصطلاحات هنری و زیبایی شناسی تحت سرپرستی "رویین پاکباز" گردآوری شده است.
"دایره المعارف هنر" همچنین دارای تصاویر رنگی و سیاه و سفید ارزشمندی مرتبط با مسائل مطرح شده در کتاب است که بالغ بر هشتصد تصویر سیاه و سفید و همچنین صد و شصت تصویر رنگی در آن به چشم می خورد. علاوه بر بدنه و تصاویر، اثر دارای سه پیوست می باشد که پیوست نخست با بیش از پنجاه مدخل در زمینه ی تاریخ، پیوست دوم با بیش از دویست و شصت مدخل در باب مضامین به کار رفته در هنر جوامع مختلف نظیر نمادها، شخصیت های ادبی و مذهبی، خدایان و رویدادها و نهایتا پیوست سوم با بیش از هزار و پانصد واژه ی بیگانه در کنار معادل فارسی آن ها، در اختیار مخاطب قرار گرفته است.
بخش زیادی از مطالب این دایره المعارف ارزشمند مرتبط با هنر ایرانی بوده و مرجع مناسبی برای دوست داران هنر و هنرجویان به حساب می آید.از نکات اساسی مورد نظر در انتخاب و تنظیم مواد این کتاب مرجع یکجلدی پاسخگویی به نیازهای روز کاربران آن بوده است. به همین سبب بیشتر مدخل های برگزیده به موضوعات هنری دو سده اخیر اختصاص یافته است که شماری از هنرمندان ایرانی را نیز در بر میگیرد.
• کتاب شامل ۶۴۵ تصویر سیاه و سفید و ۱۹۷ سوره رنگی است.
• مقولات مندرج در آن عمدتا عبارتند از نقاشی، پیکرسازی، طراحی گرافیک، عکاسی و رسانههای نو.
• در بخش بندی این کتاب یکجلدی همان الگوی دایرةالمعارف سهجلدی به کار رفته است: یک بخش اصلی و بخش های فرعی تاریخ شناسی، مضمون شناسی و نمایه (فرهنگ اعلام و اصطلاحات)
• بخش اصلی شامل ۲۴۹۵ مدخل، بخش تاریخ شناسی ۶۰ مدخل و بخش مضمون شناسی ۲۹۸ مدخل.