- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 155631 - 67/0
- وزن: 1.30kg
دایره المعارف مصور تاریخ پرواز
نویسنده: فیلیپ وایت من
مترجم: پرناز طالبی , داریوش دل آرا
ناشر: سایان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 328
اندازه کتاب: رحلی سلفون - سال انتشار: 1394 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مصور - گلاسه - رنگی
یک قرن تلاش برای تسخیر آسمان
از هواپیماهای اولیه تا جنگنده های فوق پیشرفته
«شادی پرواز آنقدر خوب و لذت آن آنقدر عظیم است که نمیتوان آن را فقط یک تفریح به حساب آورد.» - ارویل رایت (1948-1870) ایده پرواز و حس آزادیای که در خود دارد، به قدمت تخیل انسان است. آرزوی پرواز در آسمان از همان ابتدا وجود داشته است. تمام کسانی که از تپهها بالا رفتهاند، به فکر چشمانداز و شگفتیهایی بودهاند که از بالای آن میتوانستند ببینند، اگر فقط میتوانستند مانند پرندگان پرواز کنند...
این کتاب با عنوان «دایره المعارف مصور پرواز»، تاریخ دستیابی بشر به ماشینهای پرواز را از گذشته تا امروز که دوران پرواز جنگندههای فوق پیشرفته است، در بر میگیرد. کتاب به تاریخ همه ماشین های پرنده که بشر از ابتدا تا امروز ساخته، از جمله هواپیما و بالگرد می پردازد. نویسنده در ابتدای کتاب مقدمه کوتاهی آورده و پیشینه اختراع هواپیما را در آن ذکر کرده است. بعد از این مقدمه کوتاه، کتاب وارد بخش اصلی اش، یعنی معرفی اختراعات و هواپیماهای ساخته شده توسط بشر می شود.
هر یک از فصلهای این کتاب به یک دهه از تحولات صنعت پرواز اختصاص دارد که از قبل از دهه ۲۰ آغاز و با فصل پس از سال ۲۰۰۰ پایان مییابد.در کنار مطالبی که درباره هر هواپیما و ماشین پرنده ذکر شده، تصاویر مختلفی درج شده است که سهم پرندههای تاثیرگذار در تاریخ پرواز در زمینه تصویر و توضیحات، بیشتر از باقی هواپیماهاست. موتورهای هواپیما و چگونگی توسعه آن ها، تاریخ تولید بالگردها و همین طور هواپیماهای جنگنده از جمله مطالب دیگری است که در این دایرهالمعارف به آنها اشاره شده است.
از جمله پرندههای ساخت بشر که در این کتاب به طور مطلوب معرفی شدهاند، میتوان به بالگرد بل ۲۱۴ که در جنگ ویتنام نقشی حیاتی برای ارتش آمریکا ایفا کرد یا جنگنده بمب افکن فانتوم اف ۴ اشاره کرده که یکی از جنگنده های حیاتی و مهم نیروی هوایی کشورمان است.
«فانتوم F-۴ جنگنده ای بسیار بزرگ و مستحکم بود. ساختار زمخت آن از هویت هواپیما به عنوان یک جنگنده ناونشین ریشه می گرفت که باید تنش ها و کشش های سخت پروازهای پرتابی و فرو با قلاب کاهش سرعت را تحمل می کرد. ارابه فرود سنگین هواپیما نیز از آغاز به کار آن به عنوان یک هواپیمای ناونشین ناشی می شد. قسمت عقب هواپیما از تیتانیوم و فولاد مقاوم در برابر گرما ساخته شد تا در مقابل دماهای بالای گازهای خروجی از موتور مقاوم باشد. لبه جلویی بال که به شکل دندان های سگ بود برای بهبود کنترل در زوایای تند حمله اضافه شد. موتورهای توربوجت جی ۷۹ این هواپیما در پرواز بسیار دودزا بودند.
کابین خلبان؛ اف -۴ هواپیمایی دو نفره با جایگیری خلبان در صندلی جلو بود. صندلی عقب از جانب یک عضو پروازی که با واژه های متفاوتی در نیروهای هوایی مختلف شناخته می شود _ اپراتور سامانه اسلحه، افسر رهگیری رادار، یا راهبر _ اشغال می شد. کابین خلبان الگویی از یک جنگنده دهه های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ بود و از صفحات مدرج عقربه ای و تجهیزات پرواز پر شده. میدان دید عقب از صندلی خلبان کم بود، که کنترل چشمی خلبان از فضای پشت هواپیما، یا «پشت سر پائیدن» را با مشکل نسبی مواجه می ساخت...
این کتاب به تاریخچه پرواز از قبل از 1920 تا عصر کنونی پرداخته است. در این دایره المعارف شخصیت های موثر در تاریخ پرواز و اثرگذار در پیشرفت های پروازی و همچنین سلطه کشورهای قدرتمند بر پرواز مورد اشاره قرار گرفته است.