- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 200507 - 6/3
- وزن: 0.40kg
داستان هایی شگفت انگیز از تاریخ پهلوانی ایران
نویسنده: کاظم کاظمینی
ناشر: مولف - وزارت فرهنگ و هنر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 297
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1346 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ لبه کتاب چسب خوردگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
این کتاب ترکیبی است از تعداد زیادی داستانهای کوتاه که در مجموع یک داستان بزرگ از آنها به وجود میآید؛ داستانی از وصف دلاوری ها و پهلوانیها و جنگآوریها و زیرکیها و اعمال شگفت و خارقالعاده عیارات جوانمرد و انساندوست ایران؛ ولی با مایه افسانهای که تاریخ نمودهای آن به طور مفصل در کتاب «نقش پهلوانی و نهضت عیاری در تاریخ اجتماعی و حیات سیاسی ملت ایران» تألیف نگارنده این کتاب آمده است.
کاظم کاظمینی که از خاندانهای اصیل و مذهبی ایران محسوب میشد یکبار در گفتگو با روزنامه اطلاعات شنبه ۱۳ دیماه ۱۳۴۵ به شماره ۱۴۹۰۰ درباره ساخت باشگاه باستانی بانک ملی تهران گفت:« زمانی که دکتر ابوالحسن ابتهاج رئیس کل بانک ملی بود روزی مرا به دفتر خود خواست و گفت مدیر باشگاه امریکائیان تهران درباره ورزش باستانی ایران چیزهایی دیده و خوانده و علاقمند است زورخانه را از نزدیک ببیند.
در آن ایام فقط چند زورخانه قدیمی و محقر در محلات جنوبی تهران وجود داشت و من یک روز قرار گذاشتم و آقای ابتهاج و دوستان آمریکایی او را به زورخانهای در انتهای بازار بردم.آنها چنان از مشاهده عملیات پهلوانی و آداب و رسوب زورخانه به هیجان آمدند که در بازگشت، ابتهاج به من گفت:« یک زورخانه آبرومند در کنار تأسیسات ورزشی بانک ملی بنا کن، هزینهاش را خودم تأمین میکنم.» از فردای آن روز آستین را بالا زدم و دست به کار شدم و بدین ترتیب اولین زورخانه در بالای شهر بنا نهاده شد. زورخانهای که بعدها بسیاری از مهمانان عالیرتبه کشورمان، سران کشورها و شخصیتهای برجسته بینالمللی در کنار گود آن نشستند و عملیات ورزش باستانی ایران را تماشا کردند.
ویژگی های پهلوانی یکی از شاخصترین تجلی های میراث معنوی فرهنگ ایرانی است که در وجود گروه هایی که در دوره های مختلف تاریخی به نام های عیاران،فتیان،کلوها،شاطران و مانند اینها نامیده شده اند،تجلی یافته است.این سنت پهلوانی،در همه ی ادوار ریشه در فرهنگ اهل حرفه و افزارمندان دارد و ناگزیر از جامعه های شهری برمی خیزد. سنتهای پهلوانی نیز همچون هر پدیده اجتماعی دیگر خوبی ها و بدی هایی با خود دارد.
سنت پهلوانی همواره یک شکل داشته و یک محتوا و اگر به داستان پوریای ولی استناد کنیم از هفت قرن پیش مجموعه ی کشتی و ورزش هایی که امروزه معروف به ورزش زورخانه ای و آموزه های پوریای ولی است،همگی یک مجموعه را میساخت.پس از پوریای ولی،این مجموعه در طی زمان تداوم یافته و به صورت یک سنت پهلوانی درآمد.کشتی و مراسم ورزش با ابزار زورخانهای شکل این سنت بود و محتوای آن به اقتضای زمانه گاه تلخ بود،گاه شیرین.
فهرست
پهلوان فیله همدانی
پوریای ولی
عبدالرزاق بیهقی
اسد کرمانی
یوسف ساوی
محمد ابوسعید
محمد مالانی
درویش محمد
مفرد قلندر
بیک قمری
محمد مازار
یزدی بزرگ
اکبر خراسانی
صادق قمی