- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 157808 - 58/4
- وزن: 0.40kg
داستان ها و قصه ها
نویسنده: مجتبی مینوی
ناشر: خوارزمی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 285
اندازه کتاب: وزیری لب برگشته - سال انتشار: 1356 - دوره چاپ : 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
جلد اول : عمر دوباره ؛ مجموعه گفتارها و نوشتارها
عمر دوباره؛ آدمی نوشته و گفته اوست که به اخلاف میرسد و یاد او را در اذهان تازه می دارد؛ و غالب این نوشته ها که اکنون در این مجلد آمده است خود نیز وارد مرحله عمر دوباره می گردد زیرا که پیش ازین در مجلات مختلف منتشر شده بود . بدین دو سبب بود که به پیشنهاد یکی از دوستان ارجمند عنوان یکی از قصه های مندرج در این جلد اول را عنوان کلیه سلسله گفتارها و نوشته ها قرار دادم.
بعضی از اینها نمونه هایی است از ادبیات مشرق و مغرب که به طریق ترجمه با اقتباس یا تلخیص یا تجدید تحریر، بنده بازگو کرده ام و چندتائی هم انشای خود بنده است. اگر در سبک تحریر این مجموع دقت شود ملحوظ خواهد شد که تنوع در ان همان اندازه است که در سبک نوشته های اصلی موجود بوده است ، از انشائی به سبک ادبی بلیغ تا تحریر ساده ای نزدیک به زبان تقریر و مکالمه عادی .
روی سخن در این نوشته ها با خوانندگان عاری از تخصص بوده است و سعی شده است طوری انشا شود که هر جمله ای به مجرد خوانده شدن مفهوم گردد و عد؛ هر چه بیشتری بدون زحمت واحتیاج به تدبر بسیار آنها را ادراک کنند . اگر در ضمن بعضی الفاظ از مصطلحات محاوره عمومی هم در تحریر بکار رفته باشد خویشتن را محتاج عذر خواهی…
مجتبی مینوی در ۱۹ بهمن ماه ۱۲۸۲ ه.ش در خانوادهای روحانی متولد شد. دوران کودکی او در سامره گذشت و تحصیلات مقدماتی خود را در این شهر انجام داد. در سال ۱۲۹۰ پس از کسب درجه اجتهاد توسط پدرش شیخ عیسی شریعتمداری از ملا محمدتقی شیرازی به همراه خانواده به ایران بازگشت و به ادامه تحصیل در مدارس امانت و افتخاریه پرداخت. تحصیلات متوسطه را در دارالفنون گذراند و با برخی شخصیتهای ادبی آینده نظیر صادق هدایت همکلاس بود. در سال ۱۲۹۸ در پی انتصاب پدر به ریاست عدلیه رشت به همراه خانواده به رشت عزیمت کرد.
از سال ۱۲۹۹ ه.ش به تحصیل در دارالمعلمین پرداخت. در سال ۱۳۰۲ در پی اشتغال پدر در مجلس شورای ملی به تهران بازگشت. از همان سال در مجلس شورای ملی به عنوان تندنویس به مدت ۲ سال مشغول کار بود. در همین دوره آموزش زبان پهلوی را نزد پرفسور هرتسفلد آلمانی آغاز کرد.مجتبی مینوی طی سالهای بعد با محمدعلی فروغی و سید حسن تقیزاده آشنایی یافت...
فهرست
ایرانیان/آیسخیلوس
ایاز و محمود/نقل از نسخهی قدیمی
پیر گینت/ایبسن
بنای شاد باش و بنای گواشیر/نقل از نسخهی قدیمی
جمشید و خورشید/سلمان ساوجی
جبر و قدر؛ درشکه چی/چخوف
سلطنت یوسفی ترکش دوز
شهر کهنه و شعر نو
عمر دوباره/کوئیلر کوچ
فاوست/گوته
کفش بلقاسم طنبوری/ترجمه از عربی
گل و هرمز/شیخ عطار
نصیحت کولی به فرزند/عبید زاکانی
محکوم به مرگ/گی دوموپاسان
و...