- موجودی: موجود
- مدل: 200595 - 11/1
- وزن: 0.30kg
داستان عشق لیلی و مجنون
نویسنده: نظامی گنجوی
به کوشش: حسن منصوری
ناشر: مهرداد
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 158
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ: 4
کمیاب - کیفیت : در حد نو _ نو ؛ صفحه اول کتاب خط کشیده شده است
مروری بر کتاب
لیلی و مجنون نام مجموعه شعری از نظامی گنجوی شاعر پرآوازه ایرانی است. این مجموعه سومین مثنوی از مجموعه مثنویهایی است که به خمسه نظامی معروف هستند. بیشتر محققان اعتقاد دارند که بنمایههای پراکنده این داستان برگرفته از اشعار و افسانههای فولکلور در زبان عربی است که توسط نظامی ایرانیسازی شده است.
لیلی دختری زیبا از قبیله عامریان بود و مجنون پسری زیبا از دیار عرب. نام اصلی او قیس بود و بعد از آشنایی با لیلی او را مجنون یعنی دیوانه خواندند چرا که او دیوانه بار دور کوه نجد که قبیله لیلی در آنجا بود طواف می کرد. قیس با لیلی در راه مکتب آشنا شد و این دو شیفته یکدیگر شدند. ابتدا عشقشان مخفی بود اما از آنجا که قصه دل را نمی توان مخفی نگاه داشت ،رسوای عالم شدند قصه دلدادگی ان دو به همه جا رسید.
پدر لیلی مردی بود مشهور و ثروتمند و چون بعضی از رجال امروزی حاضر نبود دخترک زیبای خود را به فرد بی سر و پایی چون قیس دهد که تنها سرمایه اش یک دل عاشق بود و بس.پدر مجنون به خواستگاری لیلی رفت اما نه تنها پدر لیلی بلکه همه قبیله عامریان با این وصلت مخالفت کردند.مجنون چون جواب رد شنید زاری ها و گریه ها کرد ولی دست بردار نبود قبیله لیلی قصد آزار او را کردند و او گریخت ..کتاب لیلی و مجنون از سری کتاب های نظامی گنجوی است سخن گفتن از «عشق » به عنوان امری مقدس ، در دنیایی که مدت هاست که در واژه های «قداست و تقدس و مقدس» چندان معنایی پیدا نمی کند، و اعتماد به امر مقدس را نوعی بلاهت می داند، کاری بس مشکل است؛ دنیایی که به نظر می رسد بر تقدس زدایی از امور مقدس، سوگند یاد کرده است و می پندارد که عبور از مرز «مقدس» او را به حقیقتی والاتر و واقعی تر رهنمون می شود.
عشق باعث می شود که ما به بیرون از خویشتن روی آوریم ، یعنی با تمام هستی خود به «دیگری» توجه کنیم. «رفتار عشق » درست عکس «رفتار عقل» است یعنی اگر عقل همه چیز را از مرکزی که خود در آن ایستاده است می نگرد و ارزیابی می کند، و از این رو در «خودخواهی محض» غوطه می خورد، عشق به انسان امکان می دهد که به بیرون از خود توجه کند؛ بیرون از خودی که نامش «معشوق» است و همه حرکات و سکنات عاشق فقط وفقط تابع خواست و اراده اوست ...