- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 177472 - 65/5
- وزن: 0.50kg
داستان دگردیسی
نویسنده: سعید حمیدیان
ناشر: نیلوفر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 406
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
روند دگرگونی های شعر نیما یوشیج
کتاب داستان دگردیسی، زندگی و آثار نیما یوشیج را بررسی میکند. نیما یوشیج پدر شعر نوی فارسی است. او در سال 1276 در یوش متولد شد و همواره به اصلیت و زادگاهش افتخار میکرد. یکی از دغدغههای یوشیج احیای زبان باستانی طبری بود. او برای اینکه دین خود را به این زبان ادا کند، منظومهی روجا را به زبان طبری سرود.
نیما یوشیج شاعری را در سال 1300 شروع کرد. منظومهی قصهی رنگپریده اولین کتاب شعر او بود که مخالفت شعرای بزرگ آن زمان را برانگیخت. این شاعران عموماً سنتی و پیرو سبک قدیم بودند و این سبک جدید را نمیپسندیدند. از میان آنان میتوان به ملکالشعرای بهار و مهدی حمیدی شیرازی اشاره کرد. یوشیج در ابتدای کارش بسیار مورد انتقاد قرار گرفت و بسیاری از اشعارش حتی به چاپ نرسیدند.
بدعت او در هنر شعر برای شاعران سنتی و حتی دوستداران شعر آزاردهنده بود. نیما یوشیج در برابر تمام این حملات و بیمهریها مقاومت کرد و در نهایت توانست به شعر نوی فارسی رسمیت ببخشد و امروزه تمام شاعران شعر نو به او مدیوناند. حمیدیان در کتاب داستان دگردیسی از نیما یوشیج و تلاشها و موانع بر سر راهش مینویسد....
نویسنده در این کتاب, شعر نیما یوشیج را از سه منظر کلی 'رمانتیسم', 'رئالیسم 'و 'سمبولیسم 'نقد و بررسی کرده است .وی خود را یادآور میشود :سیر تحولی نیما را در چند خط یا خصیصه کلی, از آغاز تا پایان هر کدام دنبال کردهام .ابتدا به عنوان تقسیم بندی اولیه, گرایش مکتبی سهگانه یعنی رمانتیسم, رئالیسم و سمبولیسم را با همه محاسن و معایبش بهترین یافتم .رمانتیسم مربوط به نخستین دوره شاعری یعنی جوان سالی اوست, لیکن رئالیسم و سمبولیسم را چندان نمیتوان مشمول تقدم و تاخر زمانی دانست, هر چند من رئالیسم را جلو انداختهام .
به هر حال بیشتر شعرهای ایام تکامل او تا پایان عمر سمبولیک است در حالی که اوج رئالیسم او در 'کار شب پا 'است و پس از آن به ندرت شعری از این دست دارد .آن گاه در درون هر مکتب, اشعار مورد بحث را بر اساس تاریخ سرایش هر شعر آوردهام تا دید زمانی و تاریخی در هر گونه دگرگونی شعر او ملحوظ باشد, ...همچنین از بیان تاثیر رویدادهای تاریخی, سیاسی و اجتماعی بر شعر او هرگز غفلت نکردهام .