دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

داریوش شایگان و بحران معنویت سنتی

داریوش شایگان و بحران معنویت سنتی

نويسنده: علی‌اصغر حقدار
ناشر: کویر
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 208
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1382 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

مجموعه انديشه‌هاي ايراني، تحليل و بررسي افكار و آراي صاحبنظران و روشنفكراني است كه نظام انديشه و فرهنگ ايراني را در گذر زمان به تكاپو واداشته و آن را پذيراي تحول و تغيير در سير تاريخي كرده‌اند آنان با گذار از انديشه‌هاي مألوف و سنتي جامعه، دست به آفرينش نظام فكري تازه‌اي زدند و راه را براي توليد و شكل‌‌گيري شيوه‌هاي نوين انديشه و فرهنگ هموار كردند.

روشن‌نگری، خروج آدمی‌ست از نابالغی به تقصیر خویشتن خود. و نابالغی، ناتوانی در به کار گرفتن فهم خویشتن است بدون هدایت دیگری. به تقصیر خویشتن است این نابالغی، وقتی که علت آن نه کمبود فهم، بلکه کمبود اراده و دلیری در به‌ کارگرفتن آن باشد بدون هدایت دیگری. دلیر باش در به‌کارگرفتن فهم خویش!» این است شعار روشن‌نگری.

در میان جریان های فکری دهه های سی تا پنجاه، داریوش شایگان به لحاظ موقعیت خاصی که داشته، در جریانی قرار داردکه ایده های کربنی _ هایدگری را در فرهنگ ایرانی نمایندگی می کند. وی با شروع از آموزه های مدرن ستیزانه هایدگر به دریافت کربن از شرق روی می کند و سپس بر مبنای این اصول، و آموخته هایش از هند شناسی راه حل خاصی در مسئله ضیافت جهانی و حضور فعال فرهنگ ایرانی در آن، با تکیه بر نقش معنویت باستانی و اشراق سنتی در شرایط فعلی فرهنگ جهانی عرضه داشته است.

داریوش شایگان با تکیه بر واژگان اندیشگی خویش به آسیب شناسی فرهنگ ایرانی پرداخته و با آگاهی از فرهنگ مدرنیته، دارد نخبگان ایرانی را به بازنگری در میراث معنوی خود فرا می خواند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات