- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 179976 - 85/5
- وزن: 1.00kg
دارالقضاء در افغانستان
نویسنده: عزیزالدین وکیلی پوپلزائی درانی
ناشر: کابل افغانستان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 750
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1369 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ بر روی جلد اصلی با گالینگور صحافی شده
مروری بر کتاب
از اوائل عهد اسلام تا عهد جمهوریت
چند نمونه سند گلاسه خارج از متن
تاریخ افغانستان پس از اسلام: از سلطه دولتهای مردم عرب و مسلمان بر منطقه افغانستان، سیستان و خراسان بزرگ تاریخی شروع شده است و تا تشکیل رسمی حکومت، بهدست امانالله خان، در سال ۱۹۱۹ میلادی ادامه می یابد و پایان دوران معاصر را شامل می شود.
در اواسط قرن هفتم میلادی (۶۴۲–۸۷۰) در جریان حمله اعراب به ایران، مسلمانان امپراطوری ساسانی را درجنگ های ولجه، نهاوند و قادسیه شکست دادند. اعراب سپس راهی شرق ایران شدند و در سال ۶۴۲ میلادی شهر هرات را تصرف کردند. در سال ۶۶۷ میلادی، مناطق شرق ایران تحت سلطه اعراب قرار گرفت و شهر کابل که توسط فرماندهی سیستان اداره میشد، در سال ۶۸۳ میلادی بطور کامل از هم پاشید و سپس تا سال ۸۷۰ میلادی تمام مناطق شرق ایران (افغانستان کنونی) توسط اعراب فتح شد.
روی آوردن مردم افغانستان به اسلام، در طول دورهی غزنویان در قرن یازدهم کامل شد. البته طبق کتاب تاریخ افغانستان، تعدادی از غیرمسلمانان تا سال ۱۸۹۶ میلادی در افغانستان زندگی میکردند.در طول قرن هشتم تا نهم، ساکنین زیادی که در حال حاضر در افغانستان و پاکستان هستند به مذهب سنی تغییر مذهب دادند که دین غالب حاکمان و پادشاهان دستنشانده مانند سامانیان، غزنویان و طاهریان بود.
در برخی نقاط، مردم قیام کرده و دوباره به همان دین قبلی خود بازگشتند. مناطق کوهستانی نیز، هنوز بهطور کامل تغییر دین نداده بودند و مردم غیرمسلمان زیادی در این مناطق زندگی میکردند. در کتابی با نام حدودالعالم، که در ۹۸۲ میلادی نوشته شدهاست، دهکدهای را در نزدیک جلالآباد افغانستان ذکر میکند که پادشاه منطقه، چندین همسر هندو، مسلمان و افغان داشت. در قرنهای هشتم و نهم میلادی اجداد افغانهای امروزی در مناطق هندوکش (برای بهدست آوردن زمینهای بهتر) مستقر شدند و شروع به یکسانسازی خود با فرهنگ و زبان قبایل پشتون که در آنجا ساکن بودند، کردند.