- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 150039 - 58/5
- وزن: 0.60kg
خیام شناسی
نویسنده: محمدمهدی فولادوند
ناشر: الست فردا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 305
اندازه کتاب: رقعی گالینگور ورکشدار - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
ماخذ و مطالب جديد درباره خيام و رباعيات منسوب به او
از ميان 155 رباعي كه ما در بخش اول كتاب خود آورده و اظهار داشته ايم كه اين رباعيات كم و بيش خيام وار سروده شده است بعضي مدعي و معارض دارد و پاره يي از اين رباعيات را نيز در مختارنامه عطار يا دواوين ديگر شعرا يافته ايم و رباعيات را به چهار دسته تقسيم مي كنيم:
رباعيات عمر خيام
رباعيات خيام وار يا خيامي
رباعيات تقليدي
رباعيات غيرخيامي يا متفرقه
زندگی خیام را باید رنسانس فرهنگی تمدن ایرانی پس از حملهی اعراب بهشمار آورد. پس از گذشت سه قرن از حملهی اعراب، ایرانیان به خود آمدند و از سویی به گردآوری سازههای فکری گذشته پرداخته بودند. از سوی دیگر، با در دسترس قرار گرفتن ترجمههای عربی متون علمی، فلسفی، پزشکی، یونانی، رومی، هندی و مصری این فرهنگ را بارورتر ساخته بودند.
در آن زمان، زمینهی مناسبی برای ابرمردان تاریخ اندیشهی ایرانی مانند فردوسی، ابوعلی سینا، ابوریحان بیرونی و ... فراهم شده بود.فیتز جرالد علی رغم دوستان زیاد آدم تنها و منزوی بود، و این حالاتی بود که احتمالآ در انتخاب رباعیات خیام برای ترجمه اثر داشت . زیرا درونمایه بی ثباتی و گذرا بودن زندگی در ترجمههای او به چشم میخورد ...
دکتر محمدمهدي فولادوند، نوه آيتالله محسن اراكي و فرزند مرحوم حسين بختياري است كه در اول دي ۱۲۹۹ هجري شمسي در اراك متولدشد. وي در سن ۱۲ سالگي به تهران آمد و در سال ۱۳۱۸ از مدرسه دارالفنون تهران موفق به اخذ درجه ادبي آن زمان شد و به دانشكده حقوق دانشگاه تهران راه يافت. از آنجا كه تمايلات ادبي و عرفاني او هماهنگ با رشته حقوق نبود او در شهريور ۱۳۲۹ عازم فرانسه شد.
فولادوند در مدت ۱۴ سال در پاريس، دانشگاه سوربن به تحصيل در رشته ادبيات هنر، فلسفه و زبانشناسي عرب پرداخت و پس از اتمام و مدرسه السنه شريفه پاريس و معهدالاسلاميه (دانشگاه سوربن) در ضمن انتشار آثار خود به مسافرت و پژوهش پرداخت و رساله دكتراي خود را كه درباره "عمر خيام" بود به جهاتي در خارج از دانشگاه به پايان رسانيد.