دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

خوانش های انتقادی پیرامون مخاطبان و رسانه ها

خوانش های انتقادی پیرامون مخاطبان و رسانه ها

نویسنده: ویرجینیا نایتینگل
مترجم : امیرعبدالرضا سپنجی
ناشر: دانشگاه امام صادق(ع)
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 528
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار:  1391 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

موضوع اثر حاضر، بررسی تاریخچه، تعاریف و ویژگی های مخاطبان رسانه ها و پژوهش های پیرامون آن است. این کتاب، دربردارنده مهم ترین مقالات انتقادی و جریان ساز درباره مخاطب و رسانه، در حوزه های مفهومی و روشی است. مقالات و مطالب مشتمل بر پنج بخش هستند.

در بخش اوّل تاریخچه، تعریف و ویژگی های مخاطب شرح داده می شود. بخش دوم به مرور نظریه های علم ارتباطات و انواع رویکردهای پژوهشی پیرامون مخاطبان اختصاص دارد. در بخش سوم، روش های پژوهش برای رویکردهای مبتنی بر آن بررسی می شود. مفهوم مخاطب پردازی برای رسانه ها در بخش چهارم تحلیل می شود و بخش پایانی شامل جمع بندی و شرح ویژگی های افراد و مخاطبان از دیدگاه نظریات ارتباطی است.

این اثر از جمله کتاب‌های مطالعات فرهنگی و رسانه‌ای انتشارات دانشگاه آزاد بریتانیا است. در این کتاب نویسندگان با مدنظر قرار دادن ویژگی‌های رسانه‌ها و مخاطبان امروزین، تلاش کرده‌اند چشم اندازهایی نو از مطالعات مخاطب شناسی را ارائه دهند. کتاب از هفت فصل تشکیل شده‌است.

نویسنده در اثر حاضر، به بررسی تاریخچه، تعاریف و ویژگی‌های مخاطبان رسانه‌ها و پژوهش‌های پیرامون آن می پردازد. این کتاب، دربردارندة مهم‌ترین مقالات انتقادی و جریان ساز دربارة مخاطب و رسانه، در حوزه‌های مفهومی و روشی است.

عنوان فصل اول، مخاطبان امروزین است که به معرفی اجمالی از کل کتاب اختصاص دارد. در فصل دوم، که عنوانش مخاطبان در چشم انداز تاریخی است، مروری تاریخی بر مطالعات مخاطب انجام می‌شود. فصل سوم، با عنوان جوامع مخاطبان و فعالیت مخاطب، مفاهیم اصلی درباره مطالعات مربوط به دسته بندی‌های مخاطبان و انتقادات بر این شیوه‌ها مورد بررسی قرار گرفته است. فصل چهارم نام دارد و به بررسی روند مطالعات درباره تاثیرات رسانه‌ها می‌پردازد.

در فصل پنجم، با عنوان مخاطبان به‌مثابه شهروند: رسانه‌ها، مصرف و دموکراسی، مقولات مرتبط با تبلیغات سیاسی و تجاری برای مخاطبان مورد مداقه قرار گرفته است. فصل ششم، مخاطبان هوادار: ماهیت، مصرف و نحوۀ تعامل نام دارد و به ویژگی‌های جوامع هوادار در مقولات هنری و ورزشی در آن پرداخته شده است.

فصل انتهایی نیز، با عنوانی پرسش گونه، رسانه‌های جدید، مخاطبان جدید، مطالعات جدید؟ نام گرفته و با دستمایه قرار دادن کاربران اینترنت و رسانه‌های نوین، در خصوص نحوه مطالعه دربراه کاربران چنین رسانه‌هایی به بحث و بررسی می‌پردازد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات