دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

خواندنی های ادب فارسی

خواندنی های ادب فارسی
خواندنی های ادب فارسی
خواندنی های ادب فارسی
خواندنی های ادب فارسی
درحال حاضر موجود نمی باشد
خواندنی های ادب فارسی
خواندنی های ادب فارسی
خواندنی های ادب فارسی
خواندنی های ادب فارسی
خواندنی های ادب فارسی
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 135136 - 82/2
  • وزن: 0.70kg
0 ریال

خواندنی های ادب فارسی

نویسنده: علی اصغر حلبی
ناشر: زوار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 416
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ: 2 

کیفیت : درحد نو _ نو

 

مروری بر کتاب

یا هزار حکایت و اشارت

چاپ دوم این کتاب را طبق قرار دادی که با آقای علی زوار برومند مرحوم اکبر زوار نوشته بودم قرار بود ایشان چاپ بکنند از تاریخ آن قرار داد اکنون که من این سطور را می نویسم پنج سال می گذرد هر وقت که با ایشان تماس می گرفتم می گفتند« کتاب همه کارش شده و حاضر است کاغذ نمی دهند و گرنه ما از خدا می خواهیم که کتاب چاپ بشود»

روز گار ما روزگار سرعت و شتاب شده است :
شتاب در پیشرفت در انسانیت و مردمی شتاب در کسب کمالات و شتاب در دزدی و کلاه برداری و ستمگری و نامردمی و انسان کشی و همین سرعت و شتاب و گرفتاری روزانه وقت کمی برای خواندن و اندیشیدن مردم باقی گذاشته است...

نوشتن داستان‌های کوتاه و بیان معانی بلند بسیار در یک قصهٔ کوتاه، در جهان و از جمله ایران سابقهٔ بسیار قدیم دارد و اغلب کتاب‌های ادبی ما از این دست داستان‌های کوتاه پُر است. کتاب‌های تاریخ و ادب کشور ما از سدهٔ دوم هجری تا امروز آکنده از این نوع داستان‌هاست. تاریخ طبرستان، تاریخ سیستان، زین‌الاخبار گردیزی، مصیبت‌نامه، الهی‌نامه، اسرارنامه، منطق‌الطیر، مثنوی معنوی، گلستان و بوستان سعدی، لطایف عبید، نگارستان، بهارستان، پریشان و بسیاری از گنجینه‌های نظم و نثر فارسی از این قبیل داستان‌های کوتاه پُر است. و از این روی، پندار کسانی که می‌گویند: این نوع سخنگویی نیز خاص مغرب زمینیان است، دور از راستی است.

این داستان‌های کوتاه در بسیاری از کتاب‌های تازی هم آمده و خوشبختانه بیشتر آن‌ها نیز اصلاً ایرانی بوده‌اند. برای نمونه بیشتر داستان‌های عبید زاکانی و امثال و حکم شادروان دهخدا در کتاب تازی «محاضرات الادباء راغب اصفهانی» (درگذشتهٔ 502 ه‍.ق) آمده است که اصلاً ایرانی بوده است.

نگارنده، در این کتاب کوشیده از حكایات و داستان‌های جذاب و خواندنی بزرگان ادب پارسی همچون فردوسی، سعدی، حافظ، مولانا، سنایی، نظامی، عبید زاکانی، ناصرخسرو و ... آنچه را که سودمند و سازنده و نکته‌سنجانه است فراهم آورد. موضوعات اصلی كتاب در زمینه‌های گوناگون اجتماعی و تاریخی است كه از مایه‌های طنز و هزل برخوردارند. گفتنی است برخی داستان‌ها ریشه‌یابی و نقد و بررسی شده‌اند.
عناوین كتاب به ترتیب حروف الفبا تنظیم گشته، ضمن آن كه شرح بعضی از واژه‌ها و تركیبات و منابع و مآخذ در پایان هر صفحه آمده است.

 

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات