- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 154748 - 11/5
- وزن: 0.30kg
خواجه نظام الملک
نویسنده: جواد طباطبایی
ناشر: ستوده
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 211
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 2
کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
گفتار در تداوم فرهنگی ایران
موضوع این کتاب برررسی شخصیت خواجه نظام الملک طوسی می باشد. محور تالیف کتاب بر اساس خوانشی است که نویسنده از کتاب سیاست نامه یا سیر الملوک نوشته نظام الملک بدست می دهد. این اثر یکی از نوشته های مفیدی است که در این زمینه تالیف شده است که نگارنده تلاش می کند برخی از مبانی اندیشه سیاسی در ایران را در قالب بیان اندیشه خواجه نظام الملک طوسی تبیین نماید.
خواجه نظام الملک، حسن ابن علی 408 - 485 هجری قمری، یا 1092 - 1018 میلادی وزیر سلجوقیان و از نظریه پردازان اندیشه ی سیاسی ایران، طرح سیاسی و اداری وی تا پیروزی جنبش مشروطه اساس نظام حکومتی ایران بوده است. مولف محترم این کتاب مستطاب، فارغ التحصیل سوربن در رشته فلسفه، پس از تدریس در دانشگاه تهران، به تحقیق آزاد در باره ی اندیشه ی سیاسی پرداخته، و با موسسات پژوهشی اروپائی همکاری داشته، وی برنده ی جوایز مدال نقره تحقیقات در علم سیاست از کمبریج و عالیترین نشان فرانسه نخل آکادمیک نیز شده است.
حسن بن اسحاق ملقب به خواجه نظام الملك در نوغان طوس در سال 408 ه.ق متولد شد. خواجه روزگار كودكي را در طوس و نيشابور به تحصيل علم سپري كرد و در خلال اين مدت براي ارتقاء سطح دانش خود به مرو سفر كرد و توفيق زيارت عارف بزرگ شيخ ابوسعيد ابي الخير در ميمنه نيشابور نصيبش گرديد .
همين جذبه عارفانه و تاثير انفاس گرم وي بود كه خواجه را از ارادتمندان صوفيه ساخت او درسن 21 سالگي قبل از اضمحلال سلسله غزنويان بدليل وضعيت نامناسب مالي به غزنه رفت و به خدمت امراي غزنوي درآمد خواجه نظام الملك در زمان دو سلسله غزنويان و سلجوقيان مي زيسته است.
او در يك خانواده ديواني (اداري و حكومتي ) رشد پيدا كرد وبعدها كاتب ابوعلي بن شاذن حاكم شهر بلخ شد پس ازمرگ طغرل عميد الملك كندري قصد داشت پسر برادرش چغري بيك « سليمان » را به تخت بناشند كه با كمك خواجه نظام الملك آلپ ارسلان برادر بزرگ طغرل به سلطنت رسيد و خواجه را به عنوان وزير خود انتخاب كرد و همچنين او را به عنوان اتابک یامربیفرزندشملکشاه تعیین کرده بود.
وقتی که آلب ارسلان درسال 465هـ.ق/1073م به دست یوسف خوارزمی درماوراءالنهر به قتل رسید، پسرش ملکشاه هجده ساله را به جانشینی خود تعیین و برادامه ی وزارت خواجه نیز تأکید کرد و ملکشاه نیز چنین کرد و همه ی امورکشور را به وی واگذاشت.