- موجودی: موجود
- مدل: 193149 - 99/3
- وزن: 0.40kg
خواجه نظام الدین طوسی
نویسنده: سیدجواد طباطبایی
ناشر: نگاه معاصر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 240
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
گفتار در تداوم فرهنگی
الگوی حکمرانی خوب به عنوان ایده جدیدی که جایگزین مفهوم حکومت شده، چه تأثیری در تحوّل نظام بینالملل دارد و چگونه نظام بین الملل مطلوب از رهگذر دستیابی به این سطح از حکومت سامان و تحقّق مییابد؟» اثر حاضر، در جهت پاسخگویی به سئوال فوق تدوین شده است. مؤلّف معتقد است حکومت و حکمرانی خوب سبب ارتقای نقش دولتها و جامعه مدنی در ساماندهی سیاستها و همسویی در اجرای سیاستها و یکپارچگی نظم بین الملل خواهد شد.
خواجه بزرگ ابوعلی حسن بن علی بن اسحاق، مشهور به نظام الملک طوسی ،در دوره ای حساس از تاریخ ایران با وزارت خود که نزدیک به سه دهه طول کشید، نقشی تعیین کننده درتدوام فرهنگ ایفا کرد. در این دوره مقدمات وحدت سرزمینی ایران زمین که با فروپاشی شاهنشاهی ساسانیان به ملوک طوایف تبدیل شده بود، ممکن شد و قُقنُس ایران با دیگر از خاکستر خود سر برآورد.
سیاستنامه خواجه بیانیه سیاسی پر اهمیت این وحدت و بیانه نظری و عملی آن بود و هدف آن، تجدید ساختار های کهن فرمانروایی ایرانشهری در دوره اسلامی و چیرگی غلامان ترک بود. کتاب «خواجه نظام الملک: گفتار در تداوم فرهنگی» به برخی از جنبه های تاریخ اندیشه سیاسی ایران در دوره اسلامی با تأکیدی بر اندیشه و عمل خواجه نظام الملک طوسی اختصاص دارد.
هدف سید جواد طباطبایی از نگارش این اثر بررسی جایگاه خواجه و همچنین اثر برجسته او، سیاستنامه در تاریخ اندیشه سیاسی درایران است. مولف کوشیده است دستاوردهای پژوهش «درباره سوانح احوال خواجه و بررسی رساله او را به تاریخ اندیشه در ایران بسط دهد. همچنین مولف در این اثر نظریه ای درباره تداوم ایران زمین از نظر تاریخی و تاریخ اندیشه مطرح و برخی از وجوه آن نظریه را به اجمال بسط داده است.
مولف در این اثر، عمده تمرکز خود را به به مفهوم تداوم در زوال اندیشه و انحطاط تاریخی ایران زمین اختصاص داده است. مولف در بخش خاتمه همچنین برخی از ملاحظات پایانی را ارائه کرده است. کتاب علاوه بر نمایه نام ها و کتاب ها و مفاهیم دربردارنده کتاب شناسی است که به منظور راهنمایی خواننده در پیمودن مسیر مولف ارائه شده است...