- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 199153 - 80/4
- وزن: 0.30kg
خلیج فارس
نویسنده: آرنولد تالبوت ویلسون
مترجم: محمد سعیدی
ناشر: فرهومند
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 255
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1310 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو _ نو ؛ بر روی جلد اصلی با گالینگور صحافی شده
مروری بر کتاب
مصور
مجموعه وقایع تاریخی و گزارش نظامی
از چهار قرن پيش دريانوردان پرتغالي و پس از آنان بازرگانان هلندي و انگليسي و فرانسوي سخت كوشش داشتند تا تجارت خليج فارس را در انحصار خود گيرند و براي تامين اين منظور رقبا را از ميدان برانند و خود بر خليج استيلا يابند.به طور کلی ورود انگلیسیها به دریای شرق موجب نگرانی پرتغالیها شد و به هر حرکتی که از انگلیسیها سر میزد با بدبینی مینگریستند.
ضمناً برای آنکه تجارت را منحصراً در دست خود داشته باشند از مسافرت جهازات خارجی در آبهای خلیج جلوگیری میکردند و هر کشتی که میخواست بدان صفحات بیاید، ناگزیر بود که از کوتوال یکی از قلاع متصرفی آنها جواز بگیرد و شرایط این جوازها هم بسیار سخت و طاقتفرسا بود. به این جهت عمال کمپانی هند شرقی از تعدیات پرتغالیها به غضب آمده و مصمم گردیدند که هر موقع فرصت مناسبی به دست آوردند نفوذ و تسلط ایشان را از خلیج فارس براندازند و خود را از شر این رقیبان مزاحم آسوده سازند.
سر آرنولد ویلسون (Sir Arnold Wilson) (تولد ۱۸ ژوئیه ۱۸۸۴ – مرگ ۳۱ مه ۱۹۴۰) نظامی انگلیسی بود که از سال ۱۹۱۸ تا ۱۹۲۰ کمیسر مدنی بریتانیا در بغداد بود. وی همچنین مأمور اداره سیاسی هندوستان بود. ویلسون به خاطر نقشی که در اداره استعماری میانرودان در زمان جنگ اول جهانی و بعد از آن داشت شهرت یافت. پس از شورش ۱۹۲۰ در عراق، آرنولد ویلسون برکنار شده و سر پرسی کاکس به جای او منصوب شد. آرنولد ویلسون بر کشف نخستین چاه نفت خاورمیانه در مسجدسلیمان در سال ۱۹۰۸ نظارت داشت.