- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 147856 - 83/6
- وزن: 1.00kg
خلافت و ولایت از نظر قرآن و سنت
نویسنده: مرتضی مطهری , فتح الله امیدی , محمدتقی شریعتی
ناشر: ارشاد
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 350
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1351 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : نو ؛ مهر دارد
مروری بر کتاب
ولایت علوی در ابلاغ و عرضه همزاد با رسالت نبوی است. پیامبر گرامی اسلام به هنگام اعلان رسمی و تبلیغ علنی رسالت, با صراحت تمام از تداوم رسالت در قالب ولایت سخن گفت و علی(ع) را وصیّ, خلیفه و رهیار و همگام خود معرفی کرد.
پیامبر(ص) افزون بر اعلان رسمی این حقیقت, در آغازین روز تبلیغ علنی مکتبش, بارهای بار و در مناسبت های مختلف, علی(ع) را رهبر امت بعد از خود خواند و بالاخره در آخرین سال زندگانی سراسر اقدام و حماسه خود, در سرزمین غدیر در پیش دید ده ها هزار مردمی که از زیارت خانه خدا باز گشته بودند, فرمود:
من کنت مولاه فعلیّ مولاه, اللّهم والِ مَنْ والاه, وعادِ مَنْ عاداه, وَانْصُر مَن نَصَرَه وَاخْذُل مَنْ خَذَلَه; هرکس من مولای اویم, علی مولای اوست...
شاید نخستین عامل پراکنده به نظر آمدن مفاهیم قرآن، روش خاصی باشد که این کتاب مقدس برای بیان حقایق و مطالب خود در پیش گرفته است. این روش که روش مزجیاش نام مینهیم، یکی از اسباب حفظ و بقای قرآن از دخل و تصرفهای بشری نیز محسوب میگردد. بر طبق این شیوه در بسیاری مواقع با جملههای معترضه به بیان مطلوب پرداخته و از برجستهشدن برخی مطالب حساسیتزا جلوگیری شده است.
برای نمونه موضوع خلافت و امامت که سخت مورد توجه افراد و قبایل واقع بوده، به این علت در یک جا و یک سوره نیامده است که مبادا جلب نظر کند و چه بسا موجب انگیزش و هیجان گردد. در عوض دیده میشود که این موضوع غالباً به طور جمله معترضه مذکور افتاده است