دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

خروش خم ها ؛ نقدی بر رباعیات خیام

خروش خم ها

نویسنده: پاراما ماهانسا یوگاندا
پژوهش : دونالد والترز
مترجم : جواد رویائی

ناشر: روزگار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 240
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : نو

 

مروری بر کتاب 

نقدی بر رباعیات خیام

در اجتماع به خواب رفته زمان خیام، روح عاصی و بلندپرواز او به خروش آمد که سنتهای گذشته را به هم ریزد و حقیقت را از پرده اوهام بیرون کشد. رباعیات که پیوندی جاویدان با ابدیت دارد، چون نغمه های خلقت بر روح پرگداز او جاری گشت و مبارزه مقدسی را برای سعادت و آزادی بشر آغاز کرد، تا با پیکار خویش روح اسیر انسان را از قید افکار موهوم آزاد گرداند و به آزادگی و سعادت نهایی رهنمون سازد، زنجیرهای مرگبار بندگی و عبودیت ناآگاهانه را بگسلد و انسان را در آغوش سعادت و کامیابی ببیند.

ناگفته نماند که خیام را عامه مردم به دلیل رباعیاتش می شناسند اما جای بسی تاسف است که اکثراً قضاوتی نادرست از او داشتنه اند. عابدان و مقدس مآبان تنگ نظر او را کافر پنداشته اند و عامه مردم را شراب خوار و لذت جویی می دانستند و برخی از دید تحریض و ترغیب میخوارگی به او نگریسته اند و عده‌ای از مقدسین او را بی اعتقاد به معاد دانسته اند و افسانه‌های بسیاری درباره ی این بزرگمرد ساخته شده است.

اثر حاضر که شرح و تفسیری است بر رباعیات خیام، به اهتمام پاراما ماهانسا یوگاندا نویسنده هندی همراه با ویرایش و نظریه‌های منتقدانه دونالد والترز فراهم آمده است .پاراماهانسا یوگاناندا در این کتاب به بررسی و نقد اشعار و رباعیات حکیم عمر خیام شاعر بزرگ ایرانی پرداخته و در این کتاب اشعار این شاعر را از دید عرفان و الهیات بررسی کرده است. کتاب حاضر به قلم خود این عارف است و یکی از مهمترین تألیفات این عارف هندی می باشد.

اما حکیم پاراماهانسا یوگاناندا با شرح و تفسیر عالی که بر رباعیات خیام نوشته او را آنچنان که شایسته است نشان داده است و با پروفسور رونالد والترز نیز سعی کرده نظراتی چند بر آن نقدها بیافزاید. بنده بر آن شدم تا این نظرات را ترجمه کرده و امیدوارم که در شناساندان درست چهره ی این بزرگ مرد گامی برداشته باشم تا صاحب نظران بدانند که اهل ذوق و خرد در کشورها و ملل دیگر چگونه به ارزش گوهرهای درخشان دریای طبع ایرانی پی برده اند.آنان با انتخاب درست و ردیف کردن رباعیات خیام دریافته اند که رباعیات منسوب به خیام نمی تواند از او باشد و رباعیات اصلی او را انتخاب کرده و بر آن ها نقد نوشته اند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات