- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 126500 - 111/7
- وزن: 0.50kg
- UPC: 110
خرمشاه
نویسنده: ابراهیم پورداوود
ناشر: انجمن زرتشتیان ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 112
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1355 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ لبه عطف کتاب رد زردی دارد
مروری بر کتاب
سخنرانی های استاد پورداوود در هندوستان درباره آئين و تاريخ و زبان ايران قديم
همه این کنفرانس ها به زبان گجراتی ترجمه گردید و در مقارن اوقاتی که تاریخ آنها در بالای مقالات معین است درجراید و روزنامه های بمبئی مثل قیصر هند و جام جمشید مندرج گردید و بعضی از آنها نیز جداگانه بطبع رسید.
پس از ورود اعراب مسلمان به ایران و درهم شکسته شدن امپراطوری ساسانی بسیاری از زرتشتیان به خراسان و از آنجا نیز به گجرات در هند مهاجرت نمودند. آنها بدین وسیله آتش مقدس خود موسوم به آتش بهرام را به شهر نوساری (ساری جدید) در گجرات منتقل نمودند. با توجه به منابع تاریخی و امروزی دو دسته از ایرانیان زرتشتی به گجرات کوچ کردند. یک دسته از زرتشتیان ایرانی از شهر ساری در شمال ایران به گجرات کوچ کردند و نام نخستین آن شهر ناگ مندال بود و چون منطقه را از لحاظ آب و هوایی شبیه به شهر خودشان (ساری)یافتند آن را نوساری به معنای ساری جدید نامگذاری کردند.
مانند نوروز که نو پیشوند برای روز میباشد. زرتشتیان ابتدا از منطقهای به نام سنگان (سنجان) از توابع خواف در خراسان رضوی و شاید هم شهری به همین نام که یکی از شهرهای خراسان بزرگ در نزدیکی مرو بود و بعدها از هرمزگان، سفر مخاطره آمیز، پرماجرا و عذابآوری را به گجرات هند آغاز کردند. دسته دیگری از زرتشتیان از شهر ساری در استان مازندران امروزی به گجرات کوچ کردند و در شهر نوساری (ساری جدید = navsari) مسکن گزیدند. روبرو شدن آنها با حکومت و مردم آن خطه چند سده بعد در کتابی به نام «قصه سنجان» از زبان بهمن پسر کیقباد پسر هرمزدیارسنجانی به نظم کشیده شدهاست. کشتی پارسیها بر اساس اطلاعات این کتاب در دریا دچار طوفان میشود.
آنها بر کشتی طوفانزده با دعا و ثنا به گرد آتشی که با خود میبردند به استغاثه میپردازند تا از این مصیبت نجات پیدا کنند و به ساحل برسند و در آنجا از حاکم گجرات «جادی رانه» پناه جویند. فرمانده گجرات سه شرط برای پذیرش پارسیان گذاشت: نخست یادگیری زبان محلی که به همین سبب زبان رسمی پارسیان در هند امروز، گجراتی است. دوم پوشیدن لباس زنان هندی برای زنان زرتشتی و سوم به زمین گذاردن (تحویل) سلاحهایی بود که زرتشتیها با خود برده بودند.
فهرست
اودواده - ایرانشاه؛ تعریف ده اودواده و معبد ایرانشاه
نطق در مدرسه اودواده: ایران وطن قدیم و مقدس پارسیان
مدرسه آتربان در اندری: پیشوایان دین زرتشت در قدیم
تقویم و فرق آئین مزدیسنا
قصیده؛ فرور داریوش
ترجمه انگلیسی قصیده فرور از دینشاه جی جی باهای ایرانی
زبان فارسی و لزوم آموختن آن
فروردین - فروهر - فروشی؛ معنی و وجه تسمیه ماه اول سال بفروردین
دروغ و راستی در ایران قدیم و اوستا (تاریخی و اخلاقی)
قصیده جم؛ مظمونش از اوستا استخراج شد
ترجمه انگلیسی قصیده جم از دینشاه جی جی باهای ایرانی
ایران قدیم (تاریخ) تا استیلای عرب
ایران نو (تاریخ) از زمان استیلای عرب تا بامروز