- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 185514 - 108/6
- وزن: 0.43kg
- JAN: کی ناز
خدا در فلسفه
ویراسته: پل ادواردز
مترجم: بهاءالدین خرمشاهی
ناشر: موسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 190
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1371 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
برهانهای فلسفی اثبات وجود باری
خدای فیلسوفان میتواند در تضاد با خدا (یا خدایانِ) صورِ سنتیترِ مذهب باشد. مثلاً سقراط متهم به بیدینی شده. اما افلاطون بهوضوح تلاش میکند تا او را انسانی دیندار نشان دهد. مثلاً در فایدون او از مفهوم خدا بهمثابۀ نوس (عقل) استقبال میکند.
خدا یکی از مهمترین مفاهیم در تاریخ فلسفه و تأملات فلسفی بوده است و از آغاز پیدایش فلسفه و حتی فلاسفه پیش از سقراط برای نمونه میتوان به سخنان جالب توجه کسنوفانوس اشاره کرد . تا به امروز، بحث درباره آن ادامه یافته و در این باره گاه رویکردهای جدید مطرح شده و گاه بحثهای قدیمی با استدلالهای روزآمد شده پی گرفته شده است.
فیلسوفان اولیه یونان باستان در جستجوی منشأ همه اشیاء و آفریننده خلقت به مفهومی به نام خدا رسیدند. آنها عناصر اربعه را منشأ جهان میدانستند. به عنوان مثال "طالس منشأ همه چیز را آب میدانست، دموکریتوس آتش و فیلسوفان دیگر هوا یا خاک" . "بحث مفصل درباره خدایان در نزد یونانیان در آثار هومر و هسیود آمده است. اگر بخواهیم خود را به کتاب ایلیاد هومر محدود کنیم میبینیم که کلمه «خدا» در آن جا ظاهرا بر انواع عجیبی از موجودات مختلف اطلاق میشود. در فکر یونانی تصور الوهیت از تصور طبیعت و اصل ضرورت حاکم بر آن حاصل شده بود.
منظور از این موجودات عجیب قوای الاهی بودند که مردمان یونانی افعال و افکارشان را با توجه به آنها سامان میدادند . مسلما خدای ایشان نمیتوانست خدای واحدی باشد که اکنون میشناسیم. اساسا "درباره مفهوم و وجود خدا در مکاتب فلسفی، ادیان و ادوار تاریخی آرا و نظریات زیادی مطرح شده است، اما هیچکدام از اینها از معنا و مفهوم خدا، فهمی ثابت و تغییر ناپذیر نداشته و ندارند...
این کتاب ترجمه مقالاتی از The Encyclopedia of Philosophy ویراسته پل ادواردز است. این اثر ابتدا تعاریف و مفاهیمی درباره خدا را بیان و سپس هشت برهان اثبات وجود خداوند را بررسی میکند؛ برهانهای هستیشناختی، جهانشناختی، هدفشناختی، اخلاقی، تجربه دینی، اجماع عام، درجات کمال و مردمپسند، از جمله این براهیناند.